wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » BAKALIE (suszone owoce i orzechy)2 » RODZYNKI SUŁTAŃSKIE 300g
Cennik
Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS
Kontakt
  • P.P.H. Kamil Chojnowski
    Andersa 40/26, 15-113 Białystok
    woj. podlaskie
    NIP: 5422782393
  • E-mail:info@naturalexpert.pl
  • Telefon606382944
  • Godziny działania sklepu9.00 - 16.00
RODZYNKI SUŁTAŃSKIE 300gRODZYNKI SUŁTAŃSKIE 300gRODZYNKI SUŁTAŃSKIE 300gRODZYNKI SUŁTAŃSKIE 300g
RODZYNKI SUŁTAŃSKIE 300gRODZYNKI SUŁTAŃSKIE 300gRODZYNKI SUŁTAŃSKIE 300gRODZYNKI SUŁTAŃSKIE 300g

RODZYNKI SUŁTAŃSKIE 300g

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Kod EAN: 5902666902290

Cena: 5,76 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)
SKŁADNIKI: Rodzynka sułtanka, bez konserwantów, bez cukru.

Rodzynki sułtanki - małe, o jasnobrązowym kolorze należą do grupy najbardziej popularnej. Pochodzącej ze szczepów, które poza Turcją, uprawiane są między innymi w Iranie i USA
Pośród innych odmian charakteryzują się wyjątkowym i niepowtarzalnym słodkim smakiem. Są bardzo słodkie z powodu dużej koncentracji cukrów głównie fruktozy i dekstrozy 55–70%. Jeżeli są przechowywane przez długi czas, cukier krystalizuje się wewnątrz owocu. Staje się on przez to ziarnisty, ale nie zmienia to ich użyteczności. Aby go rozpuścić, można je na krótki czas zanurzyć w płynie (alkoholu, soku owocowym, mleku lub gorącej wodzie).

Są idealną przekąską między posiłkami. Nadają się doskonale do serników, ciast jak również deserów.
alt



Pochodzenie: Turcja, Iran, USA

Producent: NATURALEXPERT

masa netto: 300 g
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.