wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » JABŁKA SUSZONE KOSTKA BEZ SKÓRKI 500g
JABŁKA SUSZONE KOSTKA BEZ SKÓRKI 500gJABŁKA SUSZONE KOSTKA BEZ SKÓRKI 500gJABŁKA SUSZONE KOSTKA BEZ SKÓRKI 500gJABŁKA SUSZONE KOSTKA BEZ SKÓRKI 500g
JABŁKA SUSZONE KOSTKA BEZ SKÓRKI 500gJABŁKA SUSZONE KOSTKA BEZ SKÓRKI 500gJABŁKA SUSZONE KOSTKA BEZ SKÓRKI 500gJABŁKA SUSZONE KOSTKA BEZ SKÓRKI 500g

JABŁKA SUSZONE KOSTKA BEZ SKÓRKI 500g

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty 24/7 (dostawa 24-48h) - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Kod EAN: 5902666995230

Cena: 18,18 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)

JABŁKA SUSZONE KOSTKA BEZ SKÓRKI 500g 

 

Składniki: Jabłka naturalnie suszone kostka bez skórki.

Jabłko suszone bez skórki to idealna alternatywa dla świeżych owoców. Ich intensywny aromat przyciąga wszystkich wielbicieli zdrowych przekąsek. Są jasne i miękkie, a dookoła mają delikatnie chrupiącą otoczkę, która dodaje im uroku. Pokrojone w kostkę owoce to wygodna forma przy dodawaniu ich do codziennych przekąsek. Nadadzą wyjątkowej postaci i uroku dla wielu dań, a dodatkowy słodki smak sprawi, że nawet najmłodsi je pokochają. 

Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna: 1107 kJ / 266 kcal
- tłuszcz: 1,6 g
  - w tym kwasy nasycone: 0,1 g 
- węglowodany: 56 g
   - w tym cukry: 56 g
- białko: 1,4 g
- sól: 0,03 g

Kraj pochodzenia: Polska
Masa netto: 500 g
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl


Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.

- wartość energetyczna 0 kcal - tłuszczw tym kwasy tłuszczowe nasycone - węgl
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu