W sklepie internetowym ze zdrową żywnością Natural Expert proponujemy duży wybór produktów odpowiednich do słodzenia kawy i herbaty, a także świetnie sprawdzających się jako dodatek do wypieków i przetworów owocowych. Wśród nich można znaleźć m.in. naturalny cukier kokosowy i trzcinowy, pozyskiwany z owoców erytrol fiński oraz ksylitol pochodzący z brzozy. Swoim wyglądem i smakiem przypominają tradycyjny cukier, dlatego z powodzeniem mogą być stosowane do każdego rodzaju posiłków i napojów.
Słodkie jedzenie nie musi być niezdrowe i wcale nie trzeba wykluczać go z diety. Dobrze skomponowane desery z dodatkiem naturalnego ksylitolu czy fińskiego erytrolu mogą być smaczne i wartościowe dla organizmu. Podstawą jest wybór odpowiednich i zdrowych słodzików, które mają bardzo mało kalorii, a ich indeks glikemiczny jest bliski zeru. Coraz większą popularność zyskuje również używanie w kuchni cukru trzcinowego i kokosowego, które otrzymuje się poprzez przetworzenie trzciny oraz słodkich owoców palmy.
Słodziki pozyskiwane z roślin mają wszechstronne zastosowanie. Mogą być dodawane zarówno do wypieków, jak i do kawy oraz herbaty. Nadają się także do dosładzania koktajli, lemoniad oraz napojów mlecznych. Naturalny cukier trzcinowy czy kokosowy daje w smaku łagodną karmelową słodycz. Z tego względu znakomicie pasuje również do wytrawnych potraw, podkreślając kwaśne i ostre smaki. Do zdrowych substancji słodzących zalicza się także ksylitol oraz erytrol fiński. Można je wykorzystywać do pieczenia, smażenia, gotowania.
Produkty do słodzenia dostępne w sklepie internetowym Natural Expert ze zdrową żywnością mogą stanowić doskonałą propozycję dla osób odchudzających się i regularnie dbających o sylwetkę. Zarówno naturalny cukier kokosowy, jak i trzcinowy, może być stosowany w szerokim zakresie temperatur. W naszym asortymencie znajduje się też ksylitol oraz erytrol fiński, który ze względu na niski indeks glikemiczny może być spożywany przez diabetyków.
Niskokaloryczne naturalne słodziki nie mają wpływu na zawartość glukozy we krwi, są dobrze tolerowane przez organizm i mogą być podawane także dzieciom. Poza substancjami pozyskiwanymi z palmy trzcinowej i kokosowej w kuchni warto mieć pod ręką puszkę z ksylitolem lub fińskim erytrolem. Artykuły dostępne w tej kategorii mogą pomóc w zredukowaniu kaloryczności posiłków oraz w zapobieganiu chorobom spowodowanym nadwagą.