wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » BAKALIE (suszone owoce i orzechy)2 » ŻURAWINA SŁODZONA SOKIEM JABŁKOWYM 1kg
Cennik
Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS
Kontakt
  • P.P.H. Kamil Chojnowski
    Andersa 40/26, 15-113 Białystok
    woj. podlaskie
    NIP: 5422782393
  • E-mail:info@naturalexpert.pl
  • Telefon511 372 460
    606 382 944
  • Godziny działania sklepu8.00 - 15.00
ŻURAWINA SŁODZONA SOKIEM JABŁKOWYM 1kgŻURAWINA SŁODZONA SOKIEM JABŁKOWYM 1kgŻURAWINA SŁODZONA SOKIEM JABŁKOWYM 1kg
ŻURAWINA SŁODZONA SOKIEM JABŁKOWYM 1kgŻURAWINA SŁODZONA SOKIEM JABŁKOWYM 1kgŻURAWINA SŁODZONA SOKIEM JABŁKOWYM 1kg
NowośćPolecamy

ŻURAWINA SŁODZONA SOKIEM JABŁKOWYM 1kg

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Kod EAN: 5902666999184

Cena: 44,43 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)
ŻURAWINA SUSZONA BEZ CUKRU, Słodzona koncentratem soku jabłkowego 
masa netto: 1 kg

Składniki: suszona żurawina, koncentrat soku jabłkowego, olej słonecznikowy

Doskonała pozycja dla osób nietolerujących cukru.. jako cukru. 
Żurawina jest również słodka gdyż potrzebuje tej słodyczy do naturalnej konserwacji, tak jak domowe konfitury. 

Nowy smak dla smakoszy, żurawina jest w całości, NIE KROJONA

Producent: NATURAL EXPERT
Masa netto: 1 kg
Pochodzenie surowca: Kanada
- wartość energetyczna 0 kcal - tłuszczw tym kwasy tłuszczowe nasycone - węgl
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.