wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » ŻURAWINA SŁODZONA SOKIEM JABŁKOWYM 1kg
ŻURAWINA SŁODZONA SOKIEM JABŁKOWYM 1kgŻURAWINA SŁODZONA SOKIEM JABŁKOWYM 1kgŻURAWINA SŁODZONA SOKIEM JABŁKOWYM 1kgŻURAWINA SŁODZONA SOKIEM JABŁKOWYM 1kgŻURAWINA SŁODZONA SOKIEM JABŁKOWYM 1kg
ŻURAWINA SŁODZONA SOKIEM JABŁKOWYM 1kgŻURAWINA SŁODZONA SOKIEM JABŁKOWYM 1kgŻURAWINA SŁODZONA SOKIEM JABŁKOWYM 1kgŻURAWINA SŁODZONA SOKIEM JABŁKOWYM 1kgŻURAWINA SŁODZONA SOKIEM JABŁKOWYM 1kg
Polecamy

ŻURAWINA SŁODZONA SOKIEM JABŁKOWYM 1kg

Średnia ocena (5/5):
Średnia ocena 5/5
(głosów 2)

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty 24/7 (dostawa 24-48h) - 12,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Kod EAN: 5902666999184

Cena: 60,60 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (2)



ŻURAWINA SŁODZONA SOKIEM JABŁKOWYM 1kg



Składniki: suszona żurawina, koncentrat soku jabłkowego, olej słonecznikowy

Żurawina słodzona sokiem jabłkowym jest słodka i niekrojona. Całe owoce sprawiają, że dobrze się ją spożywa. Doskonała propozycja dla osób nietolerujących cukru. jako cukru. Żurawina jest również słodka, gdyż potrzebuje tej słodyczy do naturalnej konserwacji, tak jak domowe konfitury.


Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna 1440 kJ / 344 kcal
- tłuszcz 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,08 g
- węglowodany 83 g
- w tym cukry 68 g
- błonnik 5 g
- białko 0,7 g
- sól 0 g

 

Kraj pochodzenia: USA
Masa netto: 1 kg
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl



Informacja o alergenach:

Produkt może zawierać alergeny:

sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca

 

Warunki przechowywania:

Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.

 

 

- wartość energetyczna 1440 kJ / 344 kcal
- tłuszcz 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,08 g
- węglowodany 83 g
- w tym cukry 68 g
- błonnik 5 g
- białko 0,7 g
- sól 0 g
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.
Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

Dobry produkt

Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

Produkt dobrej jakości

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu