wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » MANGO PŁATKI SUCHE BEZ CUKRU 250g
MANGO PŁATKI SUCHE BEZ CUKRU 250gMANGO PŁATKI SUCHE BEZ CUKRU 250gMANGO PŁATKI SUCHE BEZ CUKRU 250g
MANGO PŁATKI SUCHE BEZ CUKRU 250gMANGO PŁATKI SUCHE BEZ CUKRU 250gMANGO PŁATKI SUCHE BEZ CUKRU 250g

MANGO PŁATKI SUCHE BEZ CUKRU 250g

Średnia ocena (5/5):
Średnia ocena 5/5
(głosów 2)

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty 24/7 (dostawa 24-48h) - 12,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Kod EAN: 5902666903044

Cena: 17,17 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (2)
MANGO PŁATKI SUCHE BEZ CUKRU 250g


Składniki: Suszone owoce mango plasterki

Suszone owoce zachowują wszystkie wartości, a dodatkowym atutem jest niska kaloryczność, gdyż nie mają dodatku sztucznych cukrów czy innych słodzików. Suszenie jest wykonywane w odpowiednio przystosowanych suszarniach, a czynność cyklicznie powtarzana ze zwiększoną temperaturą grzewczą. Są twarde, ale bardzo słodkie i aromatyczne.Tak wysuszone owoce są idealnym dodatkiem do musli, granoli, owsianek czy sałatek zarówno owocowych jak warzywnych.
    

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

- wartość energetyczna 1428,5 kJ / 341,42 kcal
- tłuszcz 0,1 g
  - w tym kwasy tłuszczowe 0,1 g
- węglowodany 80,67 g
  - w tym cukry 46,39 g
- błonnik 8,3 g
- białko 4,46 g
- sól 0,003 g



 
Kraj pochodzenia: Ghana
Masa netto: 250 g
Producent: 
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl



Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.
Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

Wspaniała przekąska, dodatek do potraw.

Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

Wszystko w najlepszym porządku!!!

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu