wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » MANGO PŁATKI MOKRE BEZ CUKRU 1kg
MANGO PŁATKI MOKRE BEZ CUKRU 1kgMANGO PŁATKI MOKRE BEZ CUKRU 1kgMANGO PŁATKI MOKRE BEZ CUKRU 1kg
MANGO PŁATKI MOKRE BEZ CUKRU 1kgMANGO PŁATKI MOKRE BEZ CUKRU 1kgMANGO PŁATKI MOKRE BEZ CUKRU 1kg
PolecamyNasz hit

MANGO PŁATKI MOKRE BEZ CUKRU 1kg

Średnia ocena (4/5):
Średnia ocena 4/5
(głosów 1)

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty 24/7 (dostawa 24-48h) - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Kod EAN: 5902666908063

Cena: 73,73 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (1)

MANGO PŁATKI MOKRE BEZ CUKRU 1kg
 
 

Składniki: Suszone owoce mango grube plastry, kwasek cytrynowy. 

Niesiarkowane mango zasuszone w soku z mango bez cukru i sztucznych konserwantów. Konsystencja owocu jest bardzo mięsista i ma piękny żywy kolor. Suszone owoce zazwyczaj są wykorzystywane do ciast, dań mięsnych, czy jako dodatek do lodów. Świetnie sprawdzą się również jako przekąska bezpośrednio po otwarciu opakowania. Dzięki wyjątkowemu zapachowi można się nim rozkoszować bardzo długo zachowując świeżość i soczystość. 


Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 289 kcal
- węglowodany 61,6 g
- błonnik 4,7 g
- białko 2,9 g
- tłuszcz 2,2 g
 
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Masa netto: 1 kg
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl
    

Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.

    
alt
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.
Ocena produktu: Ocena produktu 4/5 Data napisania recenzji:

Suszone mango ma różny stopień dojrzałości. Tym razem było trochę mniej dojrzałe i słodkie niż poprzednio i nie miało też tak pięknego, żywego koloru, chociaż było smaczne, dlatego tym razem ocena tylko 4/5. Z drugiej strony, może to i lepiej, bo kilogram wystarczył na 5 dni, a gdyby było tak pomarańczowe i słodkie jak poprzednio, po dwóch dniach torebka byłaby pusta, a ja miałabym poczucie winy... Wkrótce ponowię zamówienie.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu