wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » DAKTYLE MEDJOUL JUMBO 1kg
DAKTYLE MEDJOUL JUMBO 1kgDAKTYLE MEDJOUL JUMBO 1kg
DAKTYLE MEDJOUL JUMBO 1kgDAKTYLE MEDJOUL JUMBO 1kg

DAKTYLE MEDJOUL JUMBO 1kg

Średnia ocena (4.75/5):
Średnia ocena 4.75/5
(głosów 4)

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty 24/7 (dostawa 24-48h) - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Kod EAN: 5902666907448

Cena: 37,88 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (4)

DAKTYLE MEDJOUL JUMBO 1kg


Składniki: Daktyle Medjoul

Daktyle MEDJOUL nazywane Izraelskimi królami daktyli. Świeże daktyle bez cukru, bez konserwantów, bez chemii duże, miękkie, mięsiste z pestką. Odmiana tych daktyli imponuje swoją wielkością i przepysznym smakiem. Jeden owoc waży nawet 20 gram. Jest duży, mięsisty, miękki, słodki, po prostu przepyszny. Wykorzystywane są jako dodatek do ciast, deserów, likierów oraz bezpośrednio jako przekąska. 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 1181 kJ / 282 kcal
- tłuszcz 0,6 g
  - w tym kwasy tłuszczowe 0,3 g
- węglowodany 71 g
  - w tym cukry 65,5 g
- białko 2 g
- błonnik 8 g
- sól 0 g

 

Kraj pochodzenia: Izrael
Masa netto: 
1 kg
Producent: 
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl


Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca

Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.

alt

 

Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.
Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

Pyszne! :)

Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

Świeży, znakomitej jakości

Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

Daktyle bardzo dobre, miękkie, słodkie. Polecam.

Ocena produktu: Ocena produktu 4/5 Data napisania recenzji:

jestem bardzo zadowolony zotrzymanego towaru

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu