wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » BAKALIE (suszone owoce i orzechy)2 » DAKTYLE ŚWIEŻE DEGLET NOUR BEZ PESTEK 500g
DAKTYLE ŚWIEŻE DEGLET NOUR BEZ PESTEK 500gDAKTYLE ŚWIEŻE DEGLET NOUR BEZ PESTEK 500gDAKTYLE ŚWIEŻE DEGLET NOUR BEZ PESTEK 500gDAKTYLE ŚWIEŻE DEGLET NOUR BEZ PESTEK 500gdaktyle deglet nour producent 2-2.JPG
DAKTYLE ŚWIEŻE DEGLET NOUR BEZ PESTEK 500gDAKTYLE ŚWIEŻE DEGLET NOUR BEZ PESTEK 500gDAKTYLE ŚWIEŻE DEGLET NOUR BEZ PESTEK 500gDAKTYLE ŚWIEŻE DEGLET NOUR BEZ PESTEK 500gdaktyle deglet nour producent 2-2.JPG
Nowość

DAKTYLE ŚWIEŻE DEGLET NOUR BEZ PESTEK 500g

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Kod EAN: 5902666909251

Cena: 9,47 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)

Świeże daktyle bezpestkowe, jasne i wyraźnie mniej słodkie - bardzo pyszne


Jedne z najlepszych daktyli na świecie, 

Chleb powszedni na Saharze, pełne energii i smaku, przechowane przy użyciu technologii i jakości a nie konserwantów, 
Nieco mniej słodkie od tych bardzo znanych odmian, i dzięki temu zjesz ich więcej i na dłużej zatrzymasz uczucie sytości. 
świeże daktyle deglet nourświeże daktyle deglet nour





Pochodzenie: Algieria
Producent: NATURAL EXPERT
Masa netto: 500 g
- wartość energetyczna 0 kcal - tłuszczw tym kwasy tłuszczowe nasycone - węgl
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.