wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » ŻURAWINA SUSZONA BEZ CUKRU 40g
ŻURAWINA SUSZONA BEZ CUKRU 40gŻURAWINA SUSZONA BEZ CUKRU 40gŻURAWINA SUSZONA BEZ CUKRU 40g
ŻURAWINA SUSZONA BEZ CUKRU 40g
ŻURAWINA SUSZONA BEZ CUKRU 40g
ŻURAWINA SUSZONA BEZ CUKRU 40g
Super promocjaPolecamy

ŻURAWINA SUSZONA BEZ CUKRU 40g

Średnia ocena (3/5):
Średnia ocena 3/5
(głosów 1)

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 14,00 zł

Kod EAN: 5902666905475

Komentarz do produktu:

Cena: 10,09 zł

Cena poprzednia: 11,49 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (1)

ŻURAWINA SUSZONA BEZ CUKRU 40g

 

Składniki: Żurawina suszona bez dodatku cukru, oleju i konserwantów.


Wielkoowocowa żurawina, suszona bez żadnych dodatków, bardzo kwaśna i bardzo lekka. Owoce tak wysuszonej żurawiny są bardzo suche i delikatne, wręcz puste w środku. Dlatego 100 gram tego produktu objętościowo przypomina 1 kg żurawiny znanej ze sklepów, tzw. słodkiej. Smak bardzo wyraźny i mocny, nie odbiega od tego z żurawiny zerwanej prosto z krzaka. Wykorzystywana jest do przegryzania oraz po rozkruszeniu do musli, kefirów.



Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 1326 kJ / 317 kcal
- tłuszcz 2,7 g
w tym kwasy nasycone 0,35 g
- węglowodany 55 g
w tym cukry 31 g
- białko 2,3 g
- sól < 0,01 g

 

Kraj pochodzenia: Kanada
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
email: info@naturalexpert.pl

Masa netto: 40 g

 

 

Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca

Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.

 





 
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.
Ocena produktu: Ocena produktu 3/5 Data napisania recenzji:

To akurat kwaśne że strach, nie spodziewałam się. produkt bardzo mnie zaskoczył.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Klienci zakupili także
CEBULKA SUSZONA W PŁATKACH 40g
szt. Do koszyka
SUSZONE PŁATKI RÓŻY 30g
szt. Do koszyka
KWASEK CYTRYNOWY 1kg
szt. Do koszyka
Pozostałe produkty z kategorii
DZIKA RÓŻA OWOC SUSZONY 500g
szt. Do koszyka
DAKTYLE BEZ PESTEK 5kg
szt. Do koszyka
FIGI SUSZONE 1kg
szt. Do koszyka
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu