wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » BAKALIE (suszone owoce i orzechy)2 » ŻURAWINA SUSZONA BEZ CUKRU 1kg
suszona żurawina bez cukruŻURAWINA SUSZONA BEZ CUKRU 1kgŻURAWINA SUSZONA BEZ CUKRU 1kg
suszona żurawina bez cukruŻURAWINA SUSZONA BEZ CUKRU 1kgŻURAWINA SUSZONA BEZ CUKRU 1kg

ŻURAWINA SUSZONA BEZ CUKRU 1kg

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 0,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 0,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 0,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Kod EAN: 5902666907035

PKWiU: 10.82.24.0

Cena: 199,97 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)

ŻURAWINA SUSZONA BEZ CUKRU 1000g

Składniki: Żurawina suszona bez dodatku cukru, oleju i konserwantów. 

Wielkoowocowa żurawina, suszona bez żadnych dodatków, bardzo kwaśna i bardzo lekka. 
Owoce tak wysuszonej żurawiny są bardzo suche i delikatne, wręcz puste w środku. Dlatego 100 gram tego produktu objętościowo przypomina 1 kg żurawiny znanej ze sklepów, tzw. słodkiej.

Smak bardzo wyraźny i mocny, nie odbiega od tego z żurawiny zerwanej prosto z krzaka. 

Zastosowanie:

- do przegryzania, a raczej do pocmoktania jeśli ktoś lubi kwaśne, 
- do celów medycyny domowej
- po rozkruszeniu, dodatek do musli, kefirów, twarożku, makaronów na słodko i innych słodkich dań. 

POCHODZENIE : KANADA
PRODUCENT : NATURAL EXPERT
WAGA : 1 KG

Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.