wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » BAKALIE (suszone owoce i orzechy)2 » ORZECHY PINIOWE CEDROWE 1kg
Cennik
Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS
Kontakt
  • P.P.H. Kamil Chojnowski
    Andersa 40/26, 15-113 Białystok
    woj. podlaskie
    NIP: 5422782393
  • E-mail:info@naturalexpert.pl
  • Telefon606382944
  • Godziny działania sklepu9.00 - 16.00
ORZECHY PINIOWE CEDROWE 1kgORZECHY PINIOWE CEDROWE 1kgORZECHY PINIOWE CEDROWE 1kgORZECHY PINIOWE CEDROWE 1kg
ORZECHY PINIOWE CEDROWE 1kgORZECHY PINIOWE CEDROWE 1kgORZECHY PINIOWE CEDROWE 1kgORZECHY PINIOWE CEDROWE 1kg

ORZECHY PINIOWE CEDROWE 1kg

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 0,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 0,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 0,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Kod EAN: 5902666907998

Cena: 154,52 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)

ORZECHY PINIOWE CEDROWE 1kg

Składniki:Orzechy cedrowe- nasiona iglastego Cydru Syberyjskiego (Sosny Syberyjskiej, Pinus Sibrica) 100%. 

Nasiona iglastego cydru Syberyjskiego zwane inaczej orzeszkami pinii wyróżniają się na tle innych orzechów wysoką zawartością witaminy K, której u innych występowanie jest zerowe bądź śladowe, jedynym wyjątkiem są orzechy nerkowca. Orzeszki pinii są niezastąpionym składnikiem pesto, oraz wielu dań makaronowych.

Dlaczego warto spożywać orzeszki pinii?:
- bogactwo wartości odżywczych;
- hamują apetyt,i pozostawiają uczucie sytości.

Zastosowanie:
- główny składnik pesto;
- rewelacyjnie komponują się z serami;
- dodatek do sosów;
- dodatek do wypieków, ciast i deserów.

POCHODZENIE: Chiny
PRODUCENT: Natural Expert
MASA NETTO: 1kg
- wartość energetyczna 0 kcal - tłuszczw tym kwasy tłuszczowe nasycone - węgl
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.