wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » PAPAJA SUSZONA GRUBA BEZ CUKRU 500g
PAPAJA SUSZONA GRUBA BEZ CUKRU 500gPAPAJA SUSZONA GRUBA BEZ CUKRU 500g
PAPAJA SUSZONA GRUBA BEZ CUKRU 500gPAPAJA SUSZONA GRUBA BEZ CUKRU 500g

PAPAJA SUSZONA GRUBA BEZ CUKRU 500g

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty 24/7 (dostawa 24-48h) - 12,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Kod EAN: 5902666997531

Cena: 37,37 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)

PAPAJA SUSZONA GRUBA BEZ CUKRU 500g



Składniki: Owoce papai krojone 100%

Papaja należy do owoców egzotycznych i nieprzeciętnym smaku. Ma grube, soczyste kawałki. Są delikatnie twarde, ale w środku mają miękki, przyjemny miąższ. Polecana jest głównie jako samodzielna przekąska, ale można też wykorzystywać ją jako dodatek do musli, owsianek, wypieków oraz do zdrowych koktajli. 

Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna 1549 kJ / 370 kcal
- tłuszcz 0 g
  - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- węglowodany 93 g
  - w tym cukry 42 g
- błonnik 1 g
- białko 0 g

Kraj pochodzenia: Tajlandia
Masa netto: 500 g
Producent: 
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl




Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu

 

- wartość energetyczna 1549 kJ / 370 kcal
- tłuszcz 0 g
  - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- węglowodany 93 g
  - w tym cukry 42 g
- błonnik 1 g
- białko 0 g

 
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu