wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » DAKTYLE MEDJOUL JUMBO 500g
DAKTYLE MEDJOUL JUMBO 500gDAKTYLE MEDJOUL JUMBO 500gDAKTYLE MEDJOUL JUMBO 500g
DAKTYLE MEDJOUL JUMBO 500gDAKTYLE MEDJOUL JUMBO 500gDAKTYLE MEDJOUL JUMBO 500g

DAKTYLE MEDJOUL JUMBO 500g

Średnia ocena (5/5):
Średnia ocena 5/5
(głosów 3)

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty 24/7 (dostawa 24-48h) - 12,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Kod EAN: 5902666998941

Cena: 20,71 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (3)

DAKTYLE MEDJOUL JUMBO 500g


Składniki: Daktyle Medjoul

Daktyle MEDJOUL nazywane Izraelskimi królami daktyli. Świeże daktyle bez cukru, bez konserwantów, bez chemii duże, miękkie, mięsiste z pestką. Odmiana tych daktyli imponuje swoją wielkością i przepysznym smakiem. Jeden owoc waży nawet 20 gram. Jest duży, mięsisty, miękki, słodki, po prostu przepyszny. Wykorzystywane są jako dodatek do ciast, deserów, likierów oraz bezpośrednio jako przekąska. 


Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 1181 kJ / 282 kcal
- tłuszcz 0,6 g
  - w tym kwasy tłuszczowe 0,3 g
- węglowodany 71 g
  - w tym cukry 65,5 g
- białko 2 g
- błonnik 8 g
- sól 0 g

 

Kraj pochodzenia: Izrael
Masa netto:
500 g
Producent: 
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl


Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca

Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.

alt

Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.
Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

Dokładnie takie jadłam w Izraelu. Najlepsze!

Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

pyszne

Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

smaczne

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu