wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » BAKALIE (suszone owoce i orzechy)2 » JAGODY GOJI SUSZONE 400g
JAGODY GOJI SUSZONE 400gJAGODY GOJI SUSZONE 400gJAGODY GOJI SUSZONE 400g
JAGODY GOJI SUSZONE 400gJAGODY GOJI SUSZONE 400gJAGODY GOJI SUSZONE 400g

JAGODY GOJI SUSZONE 400g

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Kod EAN: 5902666902115

Cena: 15,15 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)
JAGODY GOJI SUSZONE 400g

Skład: Suszone Jagody Goji 100% bez konserwantów

Jagody goji nazywane inaczej czerwonymi diamentami Wschodu należą do grupy tzw. superfoods, inaczej „super żywności”, czyli grupy produktów pochodzenia roślinnego, mających dobroczynny wpływ na organizm. Przypisuje się im miano najbardziej wartościowych owoców świata.

Można je jeść tak jak inne suszone owoce. Stanowią idealną zdrową przekąskę, którą można zabrać ze sobą do pracy. Dodaje się je również do sałatek, ciast i deserów, a także, świetnie smakują dodane do ryżu, zup, kurczaka i wieprzowiny lub mięsa z warzywami.
Z gotowanych suszonych jagód goji można przyrządzić herbatę ziołową, lub dodać parę sztuk do swojego ulubionego naparu.

alt






Pochodzenie: Chiny

Producent: NATURAL EXPERT

Masa netto: 400 g
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.