wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » JAGODY GOJI SUSZONE 400g
JAGODY GOJI SUSZONE 400gJAGODY GOJI SUSZONE 400gJAGODY GOJI SUSZONE 400g
JAGODY GOJI SUSZONE 400gJAGODY GOJI SUSZONE 400gJAGODY GOJI SUSZONE 400g

JAGODY GOJI SUSZONE 400g

Średnia ocena (5/5):
Średnia ocena 5/5
(głosów 2)

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty 24/7 (dostawa 24-48h) - 12,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Kod EAN: 5902666902115

Cena: 20,71 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (2)

JAGODY GOJI SUSZONE 400 g
 

Składniki: Suszone jagody goji


Jagody goji smakiem przypominają żurawinę, jednak są od niej mniej słodkie i bardziej cierpkie. Można je jeść tak jak inne suszone owoce. Stanowią idealną zdrową przekąskę, którą można zabrać ze sobą do pracy. Dodaje się je również do sałatek, ciast i deserów, a także, świetnie smakują dodane do ryżu, zup, kurczaka i wieprzowiny lub mięsa z warzywami. Z gotowanych suszonych jagód goji można przyrządzić herbatę ziołową, lub dodać parę sztuk do swojego ulubionego naparu.

Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna: 1515 kJ / 260 kcal
- tłuszcz: 7,1 g
  - w tym kwasy nasycone: 0 g 
- węglowodany: 58 g
  - w tym cukry: 56 g
- białko: 12 g
- sól: 0,06 g

 

Kraj pochodzenia: Chiny
Masa netto: 400 g
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl


Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.

alt






 

Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.
Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

bardzo dobra jakość, całe owoce

Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

Nie zasuszone - w sam raz.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu