wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » BAKALIE (suszone owoce i orzechy)2 » CHIPSY ( PŁATKI) KOKOSOWE 500g
Cennik
Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS
Kontakt
  • P.P.H. Kamil Chojnowski
    Andersa 40/26, 15-113 Białystok
    woj. podlaskie
    NIP: 5422782393
  • E-mail:info@naturalexpert.pl
  • Telefon606382944
  • Godziny działania sklepu9.00 - 16.00
CHIPSY ( PŁATKI) KOKOSOWE 500gCHIPSY ( PŁATKI) KOKOSOWE 500gCHIPSY ( PŁATKI) KOKOSOWE 500g
CHIPSY ( PŁATKI) KOKOSOWE 500gCHIPSY ( PŁATKI) KOKOSOWE 500gCHIPSY ( PŁATKI) KOKOSOWE 500g
Nowość

CHIPSY ( PŁATKI) KOKOSOWE 500g

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Kod EAN: 5902666993984

Cena: 10,58 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)
 

CHIPSY ( PŁATKI) KOKOSOWE 500g


Skład: Orzech kokosowy krojony w cieniutkie płatki - bez konserwantów.

Płatki kokosowe (chipsy) idealnie sprawują się jako sucha przekąska dla wszystkich. Dobrze sprawują się jako dodatek do mieszanek bakaliowych, orzechowych, własnego eksperymentowania w kuchni, jako dodatek do ciast musli, owsianek a także jako kreatywna dekoracja do wypieków

Płatki kokosowe oprócz tego, że doskonale zastępują słodycz, mają dużo wartości zdrowotnych.

Mają w swoim składzie witaminy takie jak B2 czy B6, kwas foliowy. Są bogate w minerały takie jak magnez, potas, selen, żelazo.


Zastosowanie:
- idealne na sucho
- zastępują słodycz
- posiadają dużo wartości zdrowotnych
- świetny dodatek do musli, mieszanek bakaliowych, owsianek
- dobrze sprawuje się jako ozdoba do domowych wypieków
 

POCHODZENIE: Sri Lanka
PRODUCENT: NATURAL EXPERT
MASA NETTO: 500 g

- wartość energetyczna 0 kcal - tłuszczw tym kwasy tłuszczowe nasycone - węgl
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.