wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » BAKALIE (suszone owoce i orzechy)2 » CHIPSY ( PŁATKI) KOKOSOWE 100g
CHIPSY ( PŁATKI) KOKOSOWE 100gCHIPSY ( PŁATKI) KOKOSOWE 100gCHIPSY ( PŁATKI) KOKOSOWE 100gCHIPSY ( PŁATKI) KOKOSOWE 100g
CHIPSY ( PŁATKI) KOKOSOWE 100gCHIPSY ( PŁATKI) KOKOSOWE 100gCHIPSY ( PŁATKI) KOKOSOWE 100gCHIPSY ( PŁATKI) KOKOSOWE 100g

CHIPSY ( PŁATKI) KOKOSOWE 100g

CHIPSY ( PŁATKI) KOKOSOWE 100g
Średnia ocena (5/5):
Średnia ocena 5/5
(głosów 1)

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Kod EAN: 5902666900074

Cena: 3,28 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (1)

Skład: Orzech kokosowy krojony w cieniutkie płatki - bez konserwantów

 

Znany wszystkim kokos to owoc palmy o bardzo twardej skorupie. Pod skorupą, w miąższu owocu, ukryte są liczne wartości odżywcze.
Palmy kokosowe rosną głównie w Azji oraz Ameryce Południowej.

Przetworzony kokos występuje w postaci wiórek kokosowych, płatków kokosowych oraz mleka kokosowego.

Płatki kokosowe powstają poprzez krojenie owocu kokosa na drobne plastry.

Płatki kokosowe oprócz tego, że doskonale zastępują słodycz, mają dużo wartości zdrowotnych.

Mają w swoim składzie witaminy takie jak B2 czy B6, kwas foliowy. Są bogate w minerały takie jak magnez, potas, selen, żelazo.

Płatki są zdrowym dodatkiem przy dekoracji ciast, tortów oraz innych deserów. Mogą też być dodawane do ciasteczek, do owsianek lub spożywać jako surowe. 

 

Wartości odżywcze:

- wartość energetyczna 2778 kJ/663 kcal na 100 g

- cukry 6,4 g na 100 g

- tłuszcz 65 g na 100 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 53 g)

- błonnik 21 g na 100 g

 

PRODUCENT: NATURAL EXPERT

MASA NETTO: 100 g

Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.
Autor recenzji: Łucja Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji: 08-12-2017
bardzo bardzo świeży smak

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.