wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » ORZECHY PEKAN ŁUSKANE POŁÓWKI 1kg
ORZECHY PEKAN ŁUSKANE POŁÓWKI 1kgORZECHY PEKAN ŁUSKANE POŁÓWKI 1kg
ORZECHY PEKAN ŁUSKANE POŁÓWKI 1kgORZECHY PEKAN ŁUSKANE POŁÓWKI 1kg

ORZECHY PEKAN ŁUSKANE POŁÓWKI 1kg

Średnia ocena (5/5):
Średnia ocena 5/5
(głosów 1)

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty 24/7 (dostawa 24-48h) - 12,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Kod EAN: 5902666908001

Cena: 64,64 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (1)
 

ORZECHY PEKAN ŁUSKANE POŁÓWKI 1kg NATURAL EXPERT


Składniki: Orzeszki pecan łuskane połówki. 

Orzechy pecan z pozoru mogą wydawać się podobnymi do orzechów włoskich - posiadają bowiem dużą, lecz nie tak bardzo jak w przypadku orzecha włoskiego pofałdowaną powierzchnię, jak również cienką oraz błyszczącą powłokę w brązowym kolorze. Charakteryzują się jednakże stonowanym, nieco delikatnym smakiem. Z tego powodu najczęściej wykorzystuje się je w cukiernictwie jako interesujący dodatek do słodkich kremów, ciast i innych wypieków. Orzechy pecan są myląco podobne do orzechów włoskich łuskanych. Jednak różniące jest to, że orzechy pecan nie mają charakterystycznego gorzkawego posmaku. 

Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna 2889 kJ / 691 kcal
- tłuszcz 71,97 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,81 g
- węglowodany 13,86 g
- w tym cukry 0 g
- błonnik 9,6 g

 
Kraj pochodzenia: USA
Masa netto: 1 kg
Producent: 
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl

Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu

 
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.
Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

ok

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu