wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » BAKALIE (suszone owoce i orzechy)2 » ORZECHY WŁOSKIE ŁUSKANE 1kg
Cennik
Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS
Kontakt
  • P.P.H. Kamil Chojnowski
    Andersa 40/26, 15-113 Białystok
    woj. podlaskie
    NIP: 5422782393
  • E-mail:info@naturalexpert.pl
  • Telefon511 372 460
    606 382 944
  • Godziny działania sklepu8.00 - 15.00
ORZECHY WŁOSKIE ŁUSKANE 1kgORZECHY WŁOSKIE ŁUSKANE 1kgORZECHY WŁOSKIE ŁUSKANE 1kg
ORZECHY WŁOSKIE ŁUSKANE 1kgORZECHY WŁOSKIE ŁUSKANE 1kgORZECHY WŁOSKIE ŁUSKANE 1kg
PolecamyNasz hit

ORZECHY WŁOSKIE ŁUSKANE 1kg

ORZECHY WŁOSKIE ŁUSKANE 1kg
Średnia ocena (5/5):
Średnia ocena 5/5
(głosów 4)

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty 24/7 (dostawa 24-48h) - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Kod EAN: 5902666906755

Cena: 42,42 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (4)

 

ORZECHY WŁOSKIE ŁUSKANE 1kg 


Składniki: Orzechy włoskie łuskane.

Orzechy włoskie to rodzaj orzechów uważanych za jedne z najbardziej kalorycznych. Mimo to każdy człowiek powinien je systematycznie spożywać ze względu na ich wpływ na zdrowie. To skarbnica białka oraz kwasów omega-3. Ich smak powinien utkwić w pamięci każdego, gdyż są niesamowicie chrupiące, sycące z charakterystycznym posmakiem gorzkości przenikającym przez słodycz. Wykorzystywane są jako przekąska, dodatek do musli, ciast i owsianek. 

Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna 654 kcal
- tłuszcz 65,21 g
- węglowodany 13,7 g
- w tym cukry 2,6 g
- białko 15,2 g
- błonnik 6,7 g


 

Kraj pochodzenia: Polska
Masa netto: 1 kg
Producent: 
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl


Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu

Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.
Autor recenzji: Maciej Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji: 20-02-2021
Duże, świeże i niepokruszone, jak w większości innych sklepów.
Autor recenzji: Wojciech Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji: 18-02-2021
Są OK.
Autor recenzji: Barbara Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji: 04-11-2020
bez zastrzeżeń
Autor recenzji: Nataliya Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji: 24-06-2020
Smaczne.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.