wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » ORZECHY WŁOSKIE ŁUSKANE 250g
ORZECHY WŁOSKIE ŁUSKANE 250gORZECHY WŁOSKIE ŁUSKANE 250gORZECHY WŁOSKIE ŁUSKANE 250g
ORZECHY WŁOSKIE ŁUSKANE 250gORZECHY WŁOSKIE ŁUSKANE 250gORZECHY WŁOSKIE ŁUSKANE 250g

ORZECHY WŁOSKIE ŁUSKANE 250g

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty 24/7 (dostawa 24-48h) - 12,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Kod EAN: 5902666906748

Cena: 14,74 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)
 

ORZECHY WŁOSKIE ŁUSKANE 250g 


Składniki: Orzechy włoskie łuskane.

Orzechy włoskie to rodzaj orzechów uważanych za jedne z najbardziej kalorycznych. Mimo to każdy człowiek powinien je systematycznie spożywać ze względu na ich wpływ na zdrowie. To skarbnica białka oraz kwasów omega-3. Ich smak powinien utkwić w pamięci każdego, gdyż są niesamowicie chrupiące, sycące z charakterystycznym posmakiem gorzkości przenikającym przez słodycz. Wykorzystywane są jako przekąska, dodatek do musli, ciast i owsianek. 

Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna 654 kcal
- tłuszcz 65,21 g
- węglowodany 13,7 g
- w tym cukry 2,6 g
- białko 15,2 g
- błonnik 6,7 g


 

Kraj pochodzenia: Polska
Masa netto: 250 g
Producent: 
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl


Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu

 

- wartość energetyczna 654 kcal
- tłuszcz 65,21 g
- węglowodany 13,7 g
- w tym cukry 2,6 g
- białko 15,2 g
- błonnik 6,7 g
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu