wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » BAKALIE (suszone owoce i orzechy)2 » ORZECHY WŁOSKIE ŁUSKANE 500g
ORZECHY WŁOSKIE ŁUSKANE 500gORZECHY WŁOSKIE ŁUSKANE 500gORZECHY WŁOSKIE ŁUSKANE 500g
ORZECHY WŁOSKIE ŁUSKANE 500gORZECHY WŁOSKIE ŁUSKANE 500gORZECHY WŁOSKIE ŁUSKANE 500g

ORZECHY WŁOSKIE ŁUSKANE 500g

ORZECHY WŁOSKIE ŁUSKANE 500g
Średnia ocena (5/5):
Średnia ocena 5/5
(głosów 1)

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Kod EAN: 5902666906731

Cena: 19,70 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (1)

Składniki: ORZECHY WŁOSKIE ŁUSKANE 500 g

Polskie orzechy włoskie zasuszone, bez pyłu lub bardzo minimalna ilość. Minimum 80% to połówki. JAKOŚĆ 
Wszystkie orzechy sprzedawane u nas są bez konserwantów i innych środków chemicznych.

Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu

Zdjęcie produktu trzeba uważać za podglądowe, choć robimy zdjęcia sami, trudno mieć tak wysoko selekcjonowane orzechy przez cały rok. 
Gwarantujemy jednak zadowolenie z produktu (nie kupujesz tu pyłu lub miazgi z orzechów) 
Jeśli ten produkt nie spełni Twoich oczekiwań. masz prawo za darmo go zwrócić.  

 

Pochodzenie: Polska

Producent: NaturalExpert

Masa netto: 500 g

Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.
Autor recenzji: Adam Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji: 25-12-2017
dobre

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.