wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » BERBERYS SUSZONY 500g
BERBERYS SUSZONY 500gBERBERYS SUSZONY 500gBERBERYS SUSZONY 500g
BERBERYS SUSZONY 500gBERBERYS SUSZONY 500gBERBERYS SUSZONY 500g

BERBERYS SUSZONY 500g

Średnia ocena (5/5):
Średnia ocena 5/5
(głosów 3)

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty 24/7 (dostawa 24-48h) - 12,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Kod EAN: 5902666993892

Cena: 32,83 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (3)

BERBERYS SUSZONY 500g 

 

Składniki: Berberys suszony. 

Berberys to wyjątkowy produkt. Czerwone, małe, jagody pozwalają na poznanie smaku kwaśnego z domieszką cierpkiego posmaku. Całość daje wyjątkową kompozycję smakową. Nie wyróżnia się intensywnością aromatu. Świetnie sprawdza się jako dodatek do sporządzania nalewek, naparów oraz konfitur. Dla polepszenia smaku naparu proponujemy dodać cytrynę, imbir lub cynamon. 

Wartość odżywcza w 100 g produktu: 
- wartość energetyczna 1350 kJ / 320 kcal
- tłuszcz 1 g
  - w tym kwasy tłuszczowe 0,5 g
- węglowodany 64 g
  - w tym cukry 47 g
- białko 3,4 g
- sól 0,05 g


Kraj pochodzenia: Iran
Masa netto: 500 g
Producent: 
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl

 
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca

Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.
- wartość energetyczna 1358kJ / 322kcal
- białko 3,4g
- węglowodany 64g (w tym cukry 27g)
- tłuszcz 3,6g
- błonnik 9,8g  
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.
Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

jeszcze zamknięty

Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

Super jakość

Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

bardzo dobry produkt

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu