wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » BAKALIE (suszone owoce i orzechy)2 » MORELA NATURALNA SUSZONA NA SŁOŃCU 250g
Cennik
Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS
Kontakt
  • P.P.H. Kamil Chojnowski
    Andersa 40/26, 15-113 Białystok
    woj. podlaskie
    NIP: 5422782393
  • E-mail:info@naturalexpert.pl
  • Telefon606382944
  • Godziny działania sklepu9.00 - 16.00
MORELA NATURALNA SUSZONA NA SŁOŃCU 250gMORELA NATURALNA SUSZONA NA SŁOŃCU 250gMORELA NATURALNA SUSZONA NA SŁOŃCU 250g
MORELA NATURALNA SUSZONA NA SŁOŃCU 250gMORELA NATURALNA SUSZONA NA SŁOŃCU 250gMORELA NATURALNA SUSZONA NA SŁOŃCU 250g

MORELA NATURALNA SUSZONA NA SŁOŃCU 250g

MORELA NATURALNA SUSZONA NA SŁOŃCU 250g
Średnia ocena (5/5):
Średnia ocena 5/5
(głosów 2)

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Kod EAN: 5902666902825

Cena: 7,58 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (2)
SKŁADNIKI: Morela suszona ciemna, bez konserwantów

Morele suszone na słońcu, duże i miękkie niesiarkowane
alt

Wartość odżywcza    W 100g    

Wartość energetyczna    1044 kJ/ 247 kcal
Tłuszcz 
(w tym kwasy tłuszczowe nasycone)    0g
Węglowodany (w tym cukry)    55g (53g)
Białko    3g
Sól    0,03g


Pochodzenie: Turcja
Producent: NATURALEXPERT
masa netto:  250 g
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.
Autor recenzji: Michał Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji: 28-08-2018
kolor nie zachęca ale smak super polecam
Autor recenzji: Jolanta Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji: 03-01-2018
OK

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.