wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » BAKALIE (suszone owoce i orzechy)2 » FIGI SUSZONE 400g
FIGI SUSZONE 400gFIGI SUSZONE 400gFIGI SUSZONE 400g
FIGI SUSZONE 400gFIGI SUSZONE 400gFIGI SUSZONE 400g

FIGI SUSZONE 400g

FIGI SUSZONE 400g
Średnia ocena (5/5):
Średnia ocena 5/5
(głosów 4)

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Kod EAN: 5902666904775

Cena: 12,20 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (4)
Figi suszone to owoce zdrowe i smaczne.
  • Można jeść je same, lub jako składnik wielu potraw: sałatek, deserów, ciast.
  • Dodaje się je do owsianki, musli czy kompotu.
  • Robi się z nich wino i nalewki.
  • Stanowią idealny dodatek do wieprzowiny i dziczyzny.

Najlepsze figi tureckie niesiarkowane, średniej wielkości i o wyrazistym smaku. 
Produkt pakowany w opakowanie z możliwością wielokrotnego zamykania, z atestem spożywczym 

alt



Producent: NATURAL EXPERT

Pochodzenie: Turcja
Masa netto: 400 g
 
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.
Autor recenzji: Jcob Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji: 04-05-2018
pyszne , polecam
Autor recenzji: Jolanta Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji: 03-01-2018
OK
Autor recenzji: Adam Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji: 25-12-2017
bardziej miękki niż te z hipermarketów i smaczniejsze
Autor recenzji: K81977 Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji: 23-12-2017
Wszystko w najlepszym porządku!!!

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.