wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » ŻURAWINA SUSZONA CAŁOJAGODOWA 250g
ŻURAWINA SUSZONA CAŁOJAGODOWA 250gŻURAWINA SUSZONA CAŁOJAGODOWA 250gŻURAWINA SUSZONA CAŁOJAGODOWA 250gŻURAWINA SUSZONA CAŁOJAGODOWA 250g
ŻURAWINA SUSZONA CAŁOJAGODOWA 250gŻURAWINA SUSZONA CAŁOJAGODOWA 250gŻURAWINA SUSZONA CAŁOJAGODOWA 250gŻURAWINA SUSZONA CAŁOJAGODOWA 250g

ŻURAWINA SUSZONA CAŁOJAGODOWA 250g

Średnia ocena (5/5):
Średnia ocena 5/5
(głosów 1)

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty 24/7 (dostawa 24-48h) - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Kod EAN: 5902666900043

PKWiU: 10.82.24.0

Cena: 8,88 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (1)
 
ŻURAWINA SUSZONA CAŁOJAGODOWA 250g

Składniki: Suszone owoce żurawiny kanadyjskiej dużej, cukier trzcinowy, olej słonecznikowy

Duże owoce żurawiny nie są krojone i lekko słodzone cukrem trzcinowym. Do konserwacji użyto cukier i olej słonecznikowy. Żurawina jest słodka z delikatnie kwaśnym posmakiem. Wykorzystuje się ją do robienia deserów, mieszanek bakalii na przekąskę. Również po przetworzeniu traci ona niewiele ze swoich właściwości, dlatego warto robić z niej dżemy, kisiele czy musy. Znakomicie pasuje, jako dodatek do musli jak i mięs.

Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna 1411 kJ / 337 kcal
- tłuszcz 0.37 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.05 g
- węglowodany 84 g
w tym cukier 69g
- białko 0,0 g
- sól 0,01g

Kraj pochodzenia: Kanada
Masa netto: 250 g
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl


Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu


alt

- wartość energetyczna 332 kcal
- tłuszcz 1,4 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1g)
- węglowodany 77 g (w tym cukier 65g)
- białko 0,1 g
- błonnik 5,7 g

 
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.
Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

bardzo dobrej jakości żurawina. polecam

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu