wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » BAKALIE (suszone owoce i orzechy)2 » ŻURAWINA SUSZONA CAŁOJAGODOWA 500g
Cennik
Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS
Kontakt
  • P.P.H. Kamil Chojnowski
    Andersa 40/26, 15-113 Białystok
    woj. podlaskie
    NIP: 5422782393
  • E-mail:info@naturalexpert.pl
  • Telefon606382944
  • Godziny działania sklepu9.00 - 16.00
ŻURAWINA SUSZONA CAŁOJAGODOWA 500gŻURAWINA SUSZONA CAŁOJAGODOWA 500gŻURAWINA SUSZONA CAŁOJAGODOWA 500g
ŻURAWINA SUSZONA CAŁOJAGODOWA 500gŻURAWINA SUSZONA CAŁOJAGODOWA 500gŻURAWINA SUSZONA CAŁOJAGODOWA 500g

ŻURAWINA SUSZONA CAŁOJAGODOWA 500g

ŻURAWINA SUSZONA CAŁOJAGODOWA 500g
Średnia ocena (5/5):
Średnia ocena 5/5
(głosów 1)

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Kod EAN: 5902666900050

Komentarz do produktu:

Cena: 14,52 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (1)
Składniki: Suszone owoce żurawiny kanadyjskiej dużej, cukier trzcinowy, olej słonecznikowy

Duże owoce żurawiny niekrojonej lekko słodzonej cukrem trzcinowym. Do konserwowania użyto cukru i oleju słonecznikowego. Produkt naturalny, bez konserwantów. 


Owoce żurawiny, choć kiedyś nazywane „ cytryną dla ubogich” dziś są zaliczane do najzdrowszych owoców na świecie. Razem z czosnkiem, sosną i oregano tworzą grupę naturalnych antybiotyków. Choć uprawia się ją w Polsce, wciąż jest niedoceniana a szkoda, bo o jej leczniczych właściwościach słyszano już w XVI wieku.

Skład żurawiny obfituje w dużo błonnika, witamin B1,B2,B6, C, E oraz karoten. Ma także sporo minerałów: żelaza, jodu, magnezu, wapnia, fosforu, potasu czy sodu.


Przeważnie znamy ją ze skuteczności w leczeniu dróg moczowych i pęcherza.Jednak mało, kto wie o jej skuteczności w walce z chorobami takimi jak otyłość i nowotwory.Jej spożywanie zmniejsza ryzyko zachorowania na choroby przyzębia, próchnicęwrzody żołądkainfekcje dróg moczowych, a także choroby serca.

Udowodniona, że ten owoc ma zdolność ochrony komórek mózgowych przed uszkodzeniami, które zdarzają się podczas wylewu czy zakrzepu.

Bardzo często zaleca się stosowanie żurawiny w przeziębieniach, anginie, schorzeniach reumatycznych, w przypadku osłabienia pracy żołądka, jelit i trzustki, a także na przemęczenie.
 

Znakomicie pasuje, jako dodatek do musli jak i mięs.

Wykorzystuje się ją do robienia deserów, mieszanek bakalii na przekąskę. Również po przetworzeniu traci ona niewiele ze swoich właściwości, dlatego warto robić z niej dżemy, kisiele czy musy.

Lekarze i naukowcy zalecają zjedzenie jednej dużej garści dziennie owocu żurawiny suszonej.

Pochodzenie: Kanada
Producent: Naturalexpert
Masa netto: 500 g

 

Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.
Autor recenzji: Katarzyna Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji: 11-07-2018
Pyszne.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.