wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » RODZYNKI NATURALNE DUŻE 1kg
RODZYNKI NATURALNE DUŻE 1kgRODZYNKI NATURALNE DUŻE 1kgRODZYNKI NATURALNE DUŻE 1kg
RODZYNKI NATURALNE DUŻE 1kgRODZYNKI NATURALNE DUŻE 1kgRODZYNKI NATURALNE DUŻE 1kg

RODZYNKI NATURALNE DUŻE 1kg

Średnia ocena (5/5):
Średnia ocena 5/5
(głosów 3)

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty 24/7 (dostawa 24-48h) - 12,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Kod EAN: 5902666900111

Cena: 16,16 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (3)

RODZYNKI NATURALNE DUŻE 1kg

Składniki: Rodzynka duża suszona na słońcu, bez konserwantów, olej słonecznikowy.

Suszone owoce ciemnych winogron, grube, mięsiste, bez SO2

Rodzynki Thompson Jumbo to jedne z ulubionych bakalii, jakie spożywamy w formie przekąski, najchętniej z orzechami lub też dodajemy do ciast i deserów. Rodzynka ciemna to najwyższej jakości produkt zachowujący najważniejsze walory - słodkość, mięsistość, duży rozmiar. Ciemne rodzynki uzyskano na drodze suszenia naturalnego bez dodatku substancji konserwujących oraz dwutlenku siarki. 

Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna 1159 kJ / 276 kcal
- tłuszcz 0,46 g
  - w tym kwasy tłuszczowe 0,15 g
- węglowodany 69 g
  - w tym cukry 65 g
- białko 2,1 g
- błonnik 0 g
- sól 0,15 g
Kraj pochodzenia: Chile
Masa netto: 1 kg
Producent: 
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl

Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.







alt
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.
Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

Bardzo smaczne i świeże.

Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

Produkt smaczny, wysokiej jakości bez zanieczyszczeń

Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

produkty wyborne

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu