wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » BANANY CAŁE SUSZONE CIEMNE BEZ CUKRU 500g
BANANY CAŁE SUSZONE CIEMNE BEZ CUKRU 500gBANANY CAŁE SUSZONE CIEMNE BEZ CUKRU 500gBANANY CAŁE SUSZONE CIEMNE BEZ CUKRU 500g
BANANY CAŁE SUSZONE CIEMNE BEZ CUKRU 500gBANANY CAŁE SUSZONE CIEMNE BEZ CUKRU 500gBANANY CAŁE SUSZONE CIEMNE BEZ CUKRU 500g

BANANY CAŁE SUSZONE CIEMNE BEZ CUKRU 500g

Średnia ocena (5/5):
Średnia ocena 5/5
(głosów 1)

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty 24/7 (dostawa 24-48h) - 12,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Kod EAN: 5902666993885

Cena: 25,25 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (1)

BANANY CAŁE SUSZONE CIEMNE BEZ CUKRU 500g 
 
Składniki: banany suszone w całości 
 

Banany to owoce o wszechstronnym zastosowaniu. Są znane i lubiane na całym świecie. Mamy propozycję bananów suszonych, które być może nie przyciągają wyglądem, ale ich smak pozostaje w pamięci na długo. Banany jako pyszna naturalna przekąska, są miękkie, ciężkie o lepkiej konsystencji. Przypominają w smaku świeże ciasteczka czekoladowo-piernikowe. Wyjątkowa ekspozycja smaku. Sprawdzą się jako przekąska oraz dodatek do deserów. 


Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 1490 kJ / 352 kcal
- Tłuszcz: 2,5 g
  - w tym kwasy nasycone: 1,5 g
- Węglowodany: 80 g
  - w tym cukry: 69 g
- Białko: 1,89 g
- Sól: 0 g



 

Kraj pochodzenia: Ekwador
Masa netto: 500 g
Producent: 
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
email: info@naturalexpert.pl

 


Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca

Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.

 

 
- wartość energetyczna 0 kcal - tłuszczw tym kwasy tłuszczowe nasycone - węgl
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.
Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

Świeży, znakomitej jakości

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu