wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » BAKALIE (suszone owoce i orzechy)2 » BORÓWKI SUSZONE LEKKO SŁODZONE 250g
BORÓWKI SUSZONE LEKKO SŁODZONE 250g
Nowość

BORÓWKI SUSZONE LEKKO SŁODZONE 250g

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Kod EAN: 5902666908698

Cena: 17,68 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)
BORÓWKI SUSZONE LEKKO SŁODZONE 250 g
Skład: borówka amerykańska, cukier, aromat naturalny, kwas cytrynowy, olej słonecznikowy. 

Borówka to owoc pochodzący z roślin tworzących niewielkie krzewy, mające plantacje głównie na północnych kontynentach. 
Owoce borówki idealnie nadają się jako dodatek do miksu owoców, musli, owsianki, ciast, lodów, jogurtów i innych deserów. Wykorzystuje się ją też do pierogów, sosów, konfitur oraz soków.

Dlaczego warto spożywać borówkę?:
- poprawia pamięć;
- zapobiega nadciśnieniu;
- regularnie stosowana może zapobiec marskości wątroby;
- wspomaga pracę oczu;
- zapobiega nadciśnieniu tętniczemu
- zawiera witamina C, B6, A, E, K;
- zawiera minerały tj. wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, cynk.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 57 kcal / 240 kJ
- białko 0,74 g
- tłuszcz 0,33 g
- węglowodany 14,49 g
- błonnik 2,4 g


POCHODZENIE: CHILE
PRODUCENT: NATURAL EXPERT
MASA NETTO: 250 g
 
- wartość energetyczna 0 kcal - tłuszczw tym kwasy tłuszczowe nasycone - węgl
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.