wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » BAKALIE (suszone owoce i orzechy)2 » BORÓWKI SUSZONE LEKKO SŁODZONE 1kg
BORÓWKI SUSZONE LEKKO SŁODZONE 1kgBORÓWKI SUSZONE LEKKO SŁODZONE 1kgBORÓWKI SUSZONE LEKKO SŁODZONE 1kg
BORÓWKI SUSZONE LEKKO SŁODZONE 1kgBORÓWKI SUSZONE LEKKO SŁODZONE 1kgBORÓWKI SUSZONE LEKKO SŁODZONE 1kg
Nowość

BORÓWKI SUSZONE LEKKO SŁODZONE 1kg

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Kod EAN: 5902666907714

Cena: 58,57 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)
BORÓWKI SUSZONE LEKKO SŁODZONE 1kg
Skład: borówka amerykańska, cukier, aromat naturalny, kwas cytrynowy, olej słonecznikowy. 

Owoce borówki amerykańskiej to zdrowa i smaczna przekąska. Borówka to owoc pochodzący z roślin tworzących niewielkie krzewy, mające plantacje głównie na północnych kontynentach. 
Owoce borówki idealnie nadają się jako dodatek do miksu owoców, musli, owsianki, ciast, lodów, jogurtów i innych deserów. Wykorzystuje się ją też do pierogów, sosów, konfitur oraz soków.
W kosmetyce borówkę można znaleźć w niemal każdym rodzaju produktów nawilżających i odżywiających skórę. 

Dlaczego warto spożywać borówkę?:
- poprawia pamięć;
- zapobiega nadciśnieniu;
- regularnie stosowana może zapobiec marskości wątroby;
- wspomaga pracę oczu;
- zapobiega nadciśnieniu tętniczemu
- zawiera witamina C, B6, A, E, K;
- zawiera minerały tj. wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, cynk.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 57 kcal / 240 kJ
- białko 0,74 g
- tłuszcz 0,33 g
- węglowodany 14,49 g
- błonnik 2,4 g


POCHODZENIE: CHILE
PRODUCENT: NATURAL EXPERT
MASA NETTO: 1kg


 
- wartość energetyczna 0 kcal - tłuszczw tym kwasy tłuszczowe nasycone - węgl
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.