wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » BAKALIE (suszone owoce i orzechy)2 » RODZYNKI SUŁTAŃSKIE 500g
Cennik
Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS
Kontakt
  • P.P.H. Kamil Chojnowski
    Andersa 40/26, 15-113 Białystok
    woj. podlaskie
    NIP: 5422782393
  • E-mail:info@naturalexpert.pl
  • Telefon511 372 460
    606 382 944
  • Godziny działania sklepu8.00 - 15.00
RODZYNKI SUŁTAŃSKIE 500gRODZYNKI SUŁTAŃSKIE 500gRODZYNKI SUŁTAŃSKIE 500gRODZYNKI SUŁTAŃSKIE 500g
RODZYNKI SUŁTAŃSKIE 500gRODZYNKI SUŁTAŃSKIE 500gRODZYNKI SUŁTAŃSKIE 500gRODZYNKI SUŁTAŃSKIE 500g
Polecamy

RODZYNKI SUŁTAŃSKIE 500g

RODZYNKI SUŁTAŃSKIE 500g
Średnia ocena (5/5):
Średnia ocena 5/5
(głosów 2)

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty 24/7 (dostawa 24-48h) - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Kod EAN: 5902666902283

Cena: 7,58 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (2)
RODZYNKI SUŁTAŃSKIE 500g
 
Składniki: Rodzynka sułtanka, bez konserwantów, bez cukru.

Rodzynki to nic innego jak jagody różnych odmian winorośli, które poddawane są procesowi suszenia. Może zachodzić on pod wpływem promieni słonecznych bądź w przeznaczonych do tego celu suszarniach. Rodzynki sułtanki - małe mają jasnobrązowy kolor i charakteryzują się wyjątkowym i niepowtarzalnym słodkim smakiem. Są idealną przekąską między posiłkami. Nadają się doskonale do serników, ciast jak również deserów.

Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna 1393 kJ / 328 kcal
- tłuszcz 0,5 g
  - w tym kwasy tłuszczowe 0,2 g
- węglowodany 76 g
  - w tym cukry 73 g
- białko 3,1 g
- sól 0,06 g

Kraj pochodzenia: Iran
Masa netto: 500 g
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu





alt
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.
Autor recenzji: Zyta Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji: 03-03-2021
bardzo dobre
Autor recenzji: Stanisław Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji: 19-02-2021
j.w

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.