wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » MIGDAŁY HISZPAŃSKIE 500g
MIGDAŁY HISZPAŃSKIE 500gmigdały hiszpańskie naturalne.JPGMIGDAŁY HISZPAŃSKIE 500gmigdały kalifornijskie duże naturalneMIGDAŁY HISZPAŃSKIE 500g
MIGDAŁY HISZPAŃSKIE 500gmigdały hiszpańskie naturalne.JPGMIGDAŁY HISZPAŃSKIE 500gmigdały kalifornijskie duże naturalneMIGDAŁY HISZPAŃSKIE 500g

MIGDAŁY HISZPAŃSKIE 500g

Średnia ocena (5/5):
Średnia ocena 5/5
(głosów 2)

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty 24/7 (dostawa 24-48h) - 12,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Kod EAN: 5902666908902

Cena: 17,68 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (2)

MIGDAŁY HISZPAŃSKIE 500g

Składniki: Migdały Hiszpańskie łuskane. 



Migdały Hiszpańskie są bardziej płaskie od Australijskich, o kruchej, miękkiej strukturze. Nasiona są bardzo soczyste, delikatne i słodkie w smaku. Ich skórkę pokrywa delikatny meszek który nie przeszkadza w delektowaniu się orzechami. Niepowtarzalny smak migdała Hiszpańskiego sprawia że świetnie smakuje w pojedynkę, lecz można go dodać do musli lub różnego rodzaju wypieków. 

Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna 2423 kJ / 579 kcal
- tłuszcz 49,93 g
  - w tym kwasy tłuszczowe 3,8 g
- węglowodany 21,55 g
  - w tym cukry 0 g
- białko 21,15 g
- sól 0 g

 

Kraj pochodzenia: Hiszpania
Masa netto: 500 g
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl

 

Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.

- wartość energetyczna 0 kcal - tłuszczw tym kwasy tłuszczowe nasycone - węgl
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.
Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

dobra jakość i cena

Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

j/w

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu