wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » BAKALIE (suszone owoce i orzechy)2 » MIGDAŁY HISZPAŃSKIE 500g
MIGDAŁY HISZPAŃSKIE 500gmigdały hiszpańskie naturalne.JPGMIGDAŁY HISZPAŃSKIE 500gmigdały kalifornijskie duże naturalne
MIGDAŁY HISZPAŃSKIE 500gmigdały hiszpańskie naturalne.JPGMIGDAŁY HISZPAŃSKIE 500gmigdały kalifornijskie duże naturalne
Nowość

MIGDAŁY HISZPAŃSKIE 500g

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Kod EAN: 5902666908902

Cena: 19,70 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)
 

Składniki: Migdały Hiszpańskie łuskane 500g


Migdały hiszpańskie stosowane są zarówno w przemyśle cukierniczym i gastronomicznym, jak i farmaceutycznym oraz kosmetycznym. Wynika to przede wszystkim z faktu ich niepodważalnych walorów smakowych, a także wartości odżywczych. 

Naturalne migdały hiszpańskie są w całości wykorzystywane jako dodatek do różnorodnych ciast i deserów oraz dań wytrawnych.


Ponadto występują one również w postaci przetworzonej w formie olejków, czy mąki, które znajdują swoje zastosowanie zarówno we wspomnianych powyżej cukiernictwie i gastronomii, a także jako stały element w przemyśle kosmetycznym i farmaceutycznym.
Migdały mogą być traktowane również jako rodzaj zdrowej przekąski i spożywane bez dodatków. Ich wyjątkowy wygląd powoduje, że świetnie sprawdzają się one jako element dekoracyjny do ciast, tortów oraz sałatek i innych dań wytrawnych. 
Można je kupić w całości, jak i również w formie blanszowanej. Ponadto dostępne są także w postaci słupków, płatków migdałowych, jak i również w postaci siekanej, co stanowi spore udogodnienie.


Producent: NATURAL EXPERT
Masa netto: 500 g
- wartość energetyczna 0 kcal - tłuszczw tym kwasy tłuszczowe nasycone - węgl
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.