wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » MIGDAŁY BLANSZOWANE 500g
MIGDAŁY BLANSZOWANE 500gMIGDAŁY BLANSZOWANE 500gMIGDAŁY BLANSZOWANE 500g
MIGDAŁY BLANSZOWANE 500gMIGDAŁY BLANSZOWANE 500gMIGDAŁY BLANSZOWANE 500g

MIGDAŁY BLANSZOWANE 500g

Średnia ocena (5/5):
Średnia ocena 5/5
(głosów 3)

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty 24/7 (dostawa 24-48h) - 12,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Kod EAN: 5902666900654

Cena: 22,73 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (3)
MIGDAŁY BLANSZOWANE 500g


Składniki: Migdały blanszowane w całości 100% naturalne!

Migdały wbrew powszechnej opinii nie są orzechami lecz nasionami migdałowca, dzięki swojemu słodkiemu smakowi i chrupiącej strukturze znalazły rzesze zwolenników. Nasiona pozbawione skórki, idealnie nadają się do przemielenia na mąkę migdałową, dekoracji ciast, tortów oraz deserów. Można je również pokruszyć a po uprzednim uprażeniu dodać jako dodatek do sosów. 

Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna 2496 kJ / 604 kcal
- tłuszcz 52 g
  - w tym kwasy tłuszczowe 4,7 g
- węglowodany 7,6 g
  - w tym cukry 5 g
- białko 20 g
- sól 0 g
Kraj pochodzenia: Włochy, Hiszpania
Masa netto: 500 g
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexper.pl



Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.

alt

 
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.
Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

Dobre

Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

bardzo dobre

Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

o.k.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu