wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » FIGI GRECKIE 1kg
FIGI GRECKIE 1kgFIGI GRECKIE 1kgFIGI GRECKIE 1kgFIGI GRECKIE 1kg
FIGI GRECKIE 1kgFIGI GRECKIE 1kgFIGI GRECKIE 1kgFIGI GRECKIE 1kg

FIGI GRECKIE 1kg

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty 24/7 (dostawa 24-48h) - 12,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Kod EAN: 5902666913104

Cena: 23,23 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)

FIGI GRECKIE 1kg


Składniki: 100% figi suszone greckie

 

Figi to owoce egzotyczne, odznaczające się wyjątkowo wysoką zawartością wielu ważnych dla funkcjonowania organizmu pierwiastków, jakich nie powinno zabraknąć w Twojej codziennej diecie. Są w nich ukryte cukry proste, które wchłaniają się bardzo szybko, a dodane do porannej owsianki dostarczają energii na resztę dnia.  
Wykorzystywane są one jako składnik rozmaitych potraw, ciast i ciasteczek. Świetnie sprawdzają się w kompocie, jak również przerobione na dżem i konfitury. Spożywane na surowo to szybka i zdrowa przekąska między posiłkami.

Biały osad na figach suszonych jest naturalnym procesem wytrącającego się cukru i świadczy o odpowiedniej miękkości i wilgotności fig.

 

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 1118 kJ / 267 kcal

- tłuszcz 0,9 g
w tym kwasy nasycone 0,17 g
- węglowodany 57 g
w tym cukry 50 g
- białko 4,4 g
- sól 0,16 g

 

Kraj pochodzenia: Grecja
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
email: info@naturalexpert.pl

Masa netto: 1kg

 

 

Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca

Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.

 

 



 
- wartość energetyczna 0 kcal - tłuszczw tym kwasy tłuszczowe nasycone - węgl
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu