wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » BAKALIE (suszone owoce i orzechy)2 » ŻURAWINA SUSZONA 500g
ŻURAWINA SUSZONA 500gŻURAWINA SUSZONA 500g
ŻURAWINA SUSZONA 500gŻURAWINA SUSZONA 500g

ŻURAWINA SUSZONA 500g

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Kod EAN: 5902666906212

PKWiU: 10.82.24.0

Cena: 12,50 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)
Skład: żurawina suszona krojona, cukier, olej słonecznikowy.

Żurawina suszona jest określana jako jeden z najzdrowszych owoców, często również określana jako naturalny antybiotyk. W jej składzie można znaleźć dużo błonnika, witamin B1,B2,B6, C, E oraz karoten. Ma także sporo minerałów: żelaza, jodu, magnezu, wapnia, fosforu, potasu czy sodu. Żurawina suszona krojona to bardzo zdrowa i słodka przekąska, która zawiera bardzo silne przeciwutleniacze - poliantocyjanidom.

Dlaczego warto jeść?
- Wspomaga leczenie dróg moczowych.
- Wspomaga walkę z otyłością.
- Wspomaga niwelowanie próchnicy i problemów z uzębieniem.
- Wspomaga żołądek oraz jelita.

Zastosowanie:
- dodatek do musli i owsianek;
- dodatek do pieczywa;
- dodatek do ciast i deserów.

POCHODZENIE : KANADA / CHILE
PRODUCENT : NATURAL EXPERT
WAGA :
500 g
- wartość energetyczna 1468 kJ / 346 kcal
- tłuszcz 0,6 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,05g)
- węglowodany 82,3 g (w tym cukier 66,8g)
- błonnik 4,8 g
- białko 0,5 g

 
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.