wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » ŻURAWINA SUSZONA 250g
ŻURAWINA SUSZONA 250gŻURAWINA SUSZONA 250gŻURAWINA SUSZONA 250g
ŻURAWINA SUSZONA 250g
ŻURAWINA SUSZONA 250g
ŻURAWINA SUSZONA 250g

ŻURAWINA SUSZONA 250g

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 14,00 zł

Kod EAN: 5902666908612

Cena: 8,57 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)
ŻURAWINA SUSZONA 250g 

Składniki: żurawina (60%), cukier (37%), regulator kwasowości - kwasek cytrynowy (1%), olej słonecznikowy (1%), koncentrat soku z czarnego bzu (1%)

Cukier i olej słonecznikowy w produkcie całkowicie naturalne i niezbędne składniki do zakonserwowania żurawin, i nadania im przyjemnego słodko-kwaśnego smaku. Żurawina suszona cięta to bardzo zdrowa i słodka przekąska. Znakomicie pasuje, jako dodatek do mięs, szczególnie do pasztetów. Wykorzystuje się ją do robienia soków i nalewek. Również po przetworzeniu traci ona niewiele ze swoich właściwości, dlatego warto robić z niej dżemy, kisiele czy musy.

Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna  1525 kJ / 360 kcal
- tłuszcz 0,9 g
  - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
- węglowodany 84,9 g
  - w tyn cukry 72,4 g
- błonnik 5,5 g
- białko 0,3 g
- sól 0,015 g
Kraj pochodzenia: USA
Masa netto: 250 g
Producent: 
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl

Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu



 
- wartość energetyczna 0 kcal - tłuszczw tym kwasy tłuszczowe nasycone - węgl
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Klienci zakupili także
TRUSKAWKA LIOFILIZOWANA PLASTRY 40g
szt. Do koszyka
ZIELE ANGIELSKIE ZIARNO 350g
szt. Do koszyka
MIGDAŁY MAŁE CIEMNE 1kg
szt. Do koszyka
PAPRYKA SŁODKA MIELONA 100g
szt. Do koszyka
Pozostałe produkty z kategorii
szt. Do koszyka
MANGO PŁATKI SUCHE BEZ CUKRU 500g
szt. Do koszyka
DAKTYLE MEDJOUL JUMBO 1kg
szt. Do koszyka
KUKURYDZA PRAŻONA SOLONA 500g
szt. Do koszyka
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu