wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » MIGDAŁY SŁUPKI 250g
MIGDAŁY SŁUPKI 250gMIGDAŁY SŁUPKI 250gMIGDAŁY SŁUPKI 250gMIGDAŁY SŁUPKI 250gMIGDAŁY SŁUPKI 250g
MIGDAŁY SŁUPKI 250g
MIGDAŁY SŁUPKI 250g
MIGDAŁY SŁUPKI 250g
MIGDAŁY SŁUPKI 250g
MIGDAŁY SŁUPKI 250g

MIGDAŁY SŁUPKI 250g

Średnia ocena (5/5):
Średnia ocena 5/5
(głosów 1)

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 14,00 zł

Stan magazynowy:

Kod EAN: 5902666900708

Komentarz do produktu:

Cena: 12,41 zł

Chwilowo niedostępny

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (1)

MIGDAŁY SŁUPKI 250g 


Składniki: migdały łuskane bez brązowego naskórka, pocięte w słupki jednakowej grubości. 

Migdały w słupkach to selekcjonowane siekane na cienkie plasterki orzechy. Są one wcześniej blanszowane, dlatego nie mają skórki. W smaku są słodkie, nie mają ani odrobiny goryczki, dlatego ich smak jest tak ceniony. Nadają się do spożywania pod każdą postacią, zarówno surowe jak i prażone. Migdały w słupkach nie zawierają konserwantów. Wykorzystywane są do sałatek, owsianek, deserów oraz jako przekąska. 

Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna 2496 kJ / 604 kcal
- tłuszcz 52 g
  - w tym kwasy tłuszczowe 4,7 g
- węglowodany 7,6 g
  - w tym cukry 5 g
- białko 20 g
- sól 0 g

Kraj pochodzenia: Hiszpania
Masa netto: 250 g
Producent: 
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl


Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.

Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.
Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

Świetne idealne do ciacha lub sałatki. Polecam

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Klienci zakupili także
CZARNUSZKA ZIARNO 100g
szt. Do koszyka
PRZYPRAWA DO SOSÓW I MIĘS 100g
szt. Do koszyka
BAZYLIA LIŚĆ 30g
szt. Do koszyka
OTRĘBY OWSIANE 1kg
szt. Do koszyka
RYŻ CZARNY PEŁNOZIARNISTY 1kg
szt. Do koszyka
Pozostałe produkty z kategorii
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu