wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » BAKALIE (suszone owoce i orzechy)2 » MANGO PŁATKI LEKKO SŁODZONE 1kg
Cennik
Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS
Kontakt
  • P.P.H. Kamil Chojnowski
    Andersa 40/26, 15-113 Białystok
    woj. podlaskie
    NIP: 5422782393
  • E-mail:info@naturalexpert.pl
  • Telefon606382944
  • Godziny działania sklepu9.00 - 16.00
MANGO PŁATKI LEKKO SŁODZONE 1kgMANGO PŁATKI LEKKO SŁODZONE 1kgMANGO PŁATKI LEKKO SŁODZONE 1kgMANGO PŁATKI LEKKO SŁODZONE 1kg
MANGO PŁATKI LEKKO SŁODZONE 1kgMANGO PŁATKI LEKKO SŁODZONE 1kgMANGO PŁATKI LEKKO SŁODZONE 1kgMANGO PŁATKI LEKKO SŁODZONE 1kg
Nowość

MANGO PŁATKI LEKKO SŁODZONE 1kg

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Kod EAN: 5902666909084

Cena: 54,53 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)

MANGO PŁATKI LEKKO SŁODZONE 1kg NATURAL EXPERT


Składniki: Mango, cukier, so2.

Roślina wywodzi się z Indii. Jak stwierdzono w dawnych czasach - drzewo jest długowieczne. W kraju, z którego pochodzi jest uważany za podstawowy pokarm dla ludzkości. Drzewo osiąga wysokość nawet do 40m. Podczas owocowania wyrastają ważące do 1kg różnokolorowe owoce. Zazwyczaj ich barwa waha się między czerwonym, a zielonym odcieniem. Pod grubą skórą kryje się pestka, która otoczona jest soczystym miąższem. Gdy drzewo kwitnie obrasta kwiatami o intensywnym zapachu, przypominającym zapach kwiatów konwalii. 

Mango to nic innego jak owoc młodości. W jego składzie możemy znaleźć witaminy takie jak B3, B1, B2, A, C, E. Dzięki temu, że jest lekko słodzone utrzymuje fantastyczny aromat oraz smak, który spodoba się dla wielu koneserów słodkości. 

PRODUCENT : NATURAL EXPERT
WAGA NETTO : 1 kg

- wartość energetyczna 0 kcal - tłuszczw tym kwasy tłuszczowe nasycone - węgl
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.