wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » MANGO PŁATKI LEKKO SŁODZONE 500g
SZYBKA WYSYŁKA Dziś zamawiasz - Jutro wyślemy
  • kurier inpost
Cennik
Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS
Kontakt
MANGO PŁATKI LEKKO SŁODZONE 500gMANGO PŁATKI LEKKO SŁODZONE 500gMANGO PŁATKI LEKKO SŁODZONE 500gMANGO PŁATKI LEKKO SŁODZONE 500g
MANGO PŁATKI LEKKO SŁODZONE 500g
MANGO PŁATKI LEKKO SŁODZONE 500g
MANGO PŁATKI LEKKO SŁODZONE 500g
MANGO PŁATKI LEKKO SŁODZONE 500g
Polecamy

MANGO PŁATKI LEKKO SŁODZONE 500g

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 14,00 zł

Stan magazynowy:

Kod EAN: 5902666909091

Cena: 24,24 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)

MANGO PŁATKI LEKKO SŁODZONE 500g 

Składniki: Mango, cukier, so2.


Kandyzacja owoców to nic innego jak konserwowanie ich, dzięki czemu zachowują one dużą część swoich właściwości. Polega to na wielokrotnie powtarzającym się smażeniu owoców w słodkim syropie, głównie jest to sacharoza. Podczas smażenia dobierane jest odpowiednie stężenie i temperatura, które z każdym powtórzeniem jest zwiększane. Mango lekko słodzone jest bardziej kleiste, przez co idealnie pasuje do owsianek czy do produkcji musu. 

Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna 1354 kJ / 320 kcal
- tłuszcz 0,7 g
- w tym kwasy tłuszczowe 0,7 g
- węglowodany 70 g
- w tym cukru 62 g
- białko 2,5 g

Kraj pochodzenia: Tajlandia
Masa netto: 500 g
Producent:
PPH Kamil Chojnowski 


Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu

- wartość energetyczna 0 kcal - tłuszczw tym kwasy tłuszczowe nasycone - węgl
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Pozostałe produkty z kategorii
TRUSKAWKA LIOFILIZOWANA GRYS 50g
szt. Do koszyka
ORZECHY PINIOWE CEDROWE 200g
szt. Do koszyka
MIESZANKA ŻURAWINOWO- ORZECHOWA 5kg
szt. Do koszyka
CZARNA JAGODA LIOFILIZOWANA 1kg
szt. Do koszyka
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu