wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » BÓB PRAŻONY SOLONY 500g
BÓB PRAŻONY SOLONY 500gBÓB PRAŻONY SOLONY 500gBÓB PRAŻONY SOLONY 500g
BÓB PRAŻONY SOLONY 500gBÓB PRAŻONY SOLONY 500gBÓB PRAŻONY SOLONY 500g

BÓB PRAŻONY SOLONY 500g

Średnia ocena (5/5):
Średnia ocena 5/5
(głosów 3)

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty 24/7 (dostawa 24-48h) - 12,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Kod EAN: 5902666994998

Cena: 16,67 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (3)

BÓB PRAŻONY SOLONY 500g



Składniki: bób 86,7%, olej słonecznikowy 12%, sól morska 1,3%.


Bób to roślina jednoroczna, która nie rośnie dziko. Istnieją wyłącznie kontrolowane uprawy, dzięki czemu jest pewność co do jakości produktu. Jest to produkt, który powinien gościć w każdej kuchni! Prażony bób solony pozwoli na odrobinę przyjemności podczas wieczornych seansów. Jego smak całkowicie odbiega od smaku zwykłego bobu, dlatego jest coraz bardziej rozpowszechniany. Jest delikatnie miękki w środku, a na zewnątrz ma chrupiącą skórkę obsypaną solą morską.

 


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

- Wartość energetyczna:1955 kJ / 457 kcal

- Tłuszcz: 22 g

- w tym kwasy nasycone: 102 g

- Węglowodany: 40 g

- w tym cukry: 4 g

- Białko: 23 g

- Sól: 1,29 g

 

Kraj pochodzenia: Hiszpania
Masa netto: 500 g
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl

Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca

Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.

 

 

Wartość energetyczna:  1955kJ / 457 kcal

Tłuszcz: 22 g

w tym kwasy nasycone: 102 g

Węglowodany: 40 g

w tym cukry: 4 g

Białko: 23 g

Sól: 1,29 g

Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.
Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

bardzo dobry

Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

Świeży, znakomitej jakości

Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

Super przekąska

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu