wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » BAKALIE (suszone owoce i orzechy)2 » BÓB PRAŻONY SOLONY 50g
Cennik
Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS
Kontakt
  • P.P.H. Kamil Chojnowski
    Andersa 40/26, 15-113 Białystok
    woj. podlaskie
    NIP: 5422782393
  • E-mail:info@naturalexpert.pl
  • Telefon606382944
  • Godziny działania sklepu9.00 - 16.00
BÓB PRAŻONY SOLONY 50gBÓB PRAŻONY SOLONY 50gBÓB PRAŻONY SOLONY 50g
BÓB PRAŻONY SOLONY 50gBÓB PRAŻONY SOLONY 50gBÓB PRAŻONY SOLONY 50g

BÓB PRAŻONY SOLONY 50g

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Kod EAN: 5902666995100

Cena: 2,44 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)

BÓB PRAŻONY SOLONY 50g NATURAL EXPERT


Składniki: bób 86,7%, olej słonecznikowy 12%, sól morska 1,3%.

Bób to roślina jednoroczna, która nie rośnie dziko. Istnieją wyłącznie kontrolowane uprawy, dzięki czemu jest pewność co do jakości produktu. Jest to produkt, który powinien gościć w każdej kuchni, ze względu na bogactwo witamin i minerałów. Zawiera wysoką ilość błonnika oraz witaminy C, A i ważny kwas foliowy. Jest on nisko kaloryczny, a dodatkowo wspomaga organizm w oczyszczaniu z toksyn. 
Bób w postaci solonej prażonej pozwoli na odrobinę przyjemności podczas wieczornych seansów. Jego smak całkowicie odbiega od smaku zwykłego bobu, dlatego jest coraz bardziej rozpowszechniany. Jest delikatnie miękki w środku, a na zewnątrz ma chrupiącą skórkę obsypaną solą morską.
Zastosowanie:
- przekąska. 

PRODUCENT : NATURAL EXPERT
WAGA NETTO : 50 g

 

- wartość energetyczna 1955 kJ / 467 kcal
- tłuszcz 22 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,8 g
- węglowodany 40 g
- w tym cukry 4 g
- białko 23 g
- sól 1,29 g

 
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.