wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » JARZĘBINA OWOC SUSZONY 500g
JARZĘBINA OWOC SUSZONY 500gJARZĘBINA OWOC SUSZONY 500gJARZĘBINA OWOC SUSZONY 500gJARZĘBINA OWOC SUSZONY 500g
JARZĘBINA OWOC SUSZONY 500g
JARZĘBINA OWOC SUSZONY 500g
JARZĘBINA OWOC SUSZONY 500g
JARZĘBINA OWOC SUSZONY 500g

JARZĘBINA OWOC SUSZONY 500g

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 14,00 zł

Stan magazynowy:

Kod EAN: 5902666910318

Cena: 17,17 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)
JARZĘBINA OWOC SUSZONY 500g


Składniki: Suszony owoc jarzębiny pospolitej.



Pomarańczowo-czerwone drobne owoce jarzębu pospolitego mają dwukrotnie więcej karotenu niż marchew.  Przed wykorzystaniem  suszone owoce należy namoczyć w niewielkiej ilości wody przez minimum pół godziny, a następnie odsączyć.
Doskonała do wyrobu dżemu, marmolady, musu czy nalewki. Sprawdza się też jako dodatek do herbat.


Do przyrządzenia wywaru należy 1 łyżeczkę owoców zalać w szklance wrzącą wodą (200 ml). Zaparzać ok. 10 min. Pić świeżo przygotowany napar 1 raz dziennie.

 


Kraj pochodzenia: Polska
 Producent: 
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
email: info@naturalexpert.pl
Masa netto: 500g

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 465 kJ / 111 kcal
- tłuszcz 2 g
   w tym kwasy nasycone 0 g
- węglowodany 24 g
  w tym cukry 14.2 g
- białko 2.3 g
- sól 0 g



 

Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca

Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.

- wartość energetyczna 0 kcal - tłuszczw tym kwasy tłuszczowe nasycone - węgl
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Klienci zakupili także
JAGODY GOJI SUSZONE 1kg
szt. Do koszyka
OREGANO LIŚĆ 40g
szt. Do koszyka
ROKITNIK OWOC SUSZONY 500g
szt. Do koszyka
Pozostałe produkty z kategorii
ORZECHY LASKOWE ŁUSKANE 1kg
szt. Do koszyka
MIESZANKA STUDENCKA PREMIUM 80g
szt. Do koszyka
ŻURAWINA SUSZONA 500g
szt. Do koszyka
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu