wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » BANANY CAŁE SUSZONE CIEMNE BEZ CUKRU 1kg
BANANY CAŁE SUSZONE CIEMNE BEZ CUKRU 1kgBANANY CAŁE SUSZONE CIEMNE BEZ CUKRU 1kg
BANANY CAŁE SUSZONE CIEMNE BEZ CUKRU 1kgBANANY CAŁE SUSZONE CIEMNE BEZ CUKRU 1kg

BANANY CAŁE SUSZONE CIEMNE BEZ CUKRU 1kg

Średnia ocena (5/5):
Średnia ocena 5/5
(głosów 4)

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty 24/7 (dostawa 24-48h) - 12,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Kod EAN: 5902666907684

Cena: 44,95 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (4)


BANANY CAŁE SUSZONE BEZ CUKRU 1kg



Składniki: Banany suszone w całości 


Naturalnie suszone banany przypominają w smaku świeże ciasteczka czekoladowo-piernikowe. Mało przekonujący wygląd produktu daje niesamowicie wyjątkową ekspozycję smaku. Dzięki wysokiej zawartości naturalnych cukrów są bardzo słodkie. Banany jako pyszna naturalna przekąska, są miękkie, ciężkie o lepkiej konsystencji. Można je wykorzystywać jako przekąska, dodatek do owsianek lub ciast i deserów. 
 


Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 1490 kJ / 352 kcal
- Tłuszcz: 2,5 g
  - w tym kwasy nasycone: 1,5 g
- Węglowodany: 80 g
  - w tym cukry: 69 g
- Białko: 1,89 g
- Sól: 0 g

 


Kraj pochodzenia: Ekwador
Masa netto: 1 kg
Producent: 
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
email: info@naturalexpert.pl

 




Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca


Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.

 


 

Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.
Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

doskonałe

Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

świetny produkt. Polecam

Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

produkt wysokiej jakości

Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

bardzo dobry produkt

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu