wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » BAKALIE (suszone owoce i orzechy)2 » KIWI NATURALNE SUSZONE BEZ CUKRU 60g
KIWI NATURALNE SUSZONE BEZ CUKRU 60gKIWI NATURALNE SUSZONE BEZ CUKRU 60g
KIWI NATURALNE SUSZONE BEZ CUKRU 60gKIWI NATURALNE SUSZONE BEZ CUKRU 60g

KIWI NATURALNE SUSZONE BEZ CUKRU 60g

KIWI NATURALNE SUSZONE BEZ CUKRU 60g
Średnia ocena (5/5):
Średnia ocena 5/5
(głosów 1)

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Kod EAN: 5902666905994

Cena: 6,01 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (1)
KIWI NATURALNE SUSZONE BEZ CUKRU 60g

Skład: Suszone owoce kiwi cienkie plasterki, bez konserwantów

 
Naturalne kiwi wysuszone bez dodatkowych substancji i konserwantów. suche, cienkie, kwaskowate. 
 
Producent NATURAL EXPERT, w naszej ofercie znajdziesz jeszcze inne naturalnie suszone owoce takie jak je stworzyła natura. 

alt





Pochodzenie: Iran

Producent: NATURAL EXPERT

Masa netto:  60 g
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.
Autor recenzji: Magdalena Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji: 08-07-2018
Zdrowie i pychotka!

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.