wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » BAKALIE (suszone owoce i orzechy)2 » ŻURAWINA LIOFILIZOWANA POŁÓWKI 20g
Cennik
Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS
Kontakt
  • P.P.H. Kamil Chojnowski
    Andersa 40/26, 15-113 Białystok
    woj. podlaskie
    NIP: 5422782393
  • E-mail:info@naturalexpert.pl
  • Telefon606382944
  • Godziny działania sklepu9.00 - 16.00
ŻURAWINA LIOFILIZOWANA POŁÓWKI 20gŻURAWINA LIOFILIZOWANA POŁÓWKI 20gŻURAWINA LIOFILIZOWANA POŁÓWKI 20gŻURAWINA LIOFILIZOWANA POŁÓWKI 20gŻURAWINA LIOFILIZOWANA POŁÓWKI 20g
ŻURAWINA LIOFILIZOWANA POŁÓWKI 20gŻURAWINA LIOFILIZOWANA POŁÓWKI 20gŻURAWINA LIOFILIZOWANA POŁÓWKI 20gŻURAWINA LIOFILIZOWANA POŁÓWKI 20gŻURAWINA LIOFILIZOWANA POŁÓWKI 20g

ŻURAWINA LIOFILIZOWANA POŁÓWKI 20g

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Kod EAN: 5902666908353

Cena: 8,67 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)
ŻURAWINA LIOFILIZOWANA POŁÓWKI 20g
Składniki: Liofilizowana żurawina w połówkach 100%

Liofilizacja to suszenie poprzez wymrażanie wody, owoce poddane temu procesowi w pełni zachowują wszystkie wartości odżywcze, zapach, smak, witaminy oraz minerały a ponadto wykazują wysoką przyswajalność.
Żurawina liofilizowana zawiera mniej kalorii od suszonej a do tego zachowuje swój naturalny świeży smak. Owoce żurawiny są bogate w liczne witaminy, błonniki oraz soli mineralnych, a jej owoce mają słodko-cierpki smak.

Dlaczego warto spożywać żurawinę liofilizowaną?:
- Wykazuje działanie antybakteryjne;
- jest bogatym źródłem witaminy A, C, B1, B2, B6, E oraz magnezu, wapnia, fosforu, miedzi i jodu;
- pomaga przy zwalczaniu infekcji dróg moczowych;

Zastosowanie:
- dodatek do owsianki;
- dodatek do ciast tortów;
- dodatek do koktajli


POCHODZENIE: Polska
PRODUCENT: Natural Expert
MASA NETTO: 20 g



 
- wartość energetyczna 0 kcal - tłuszczw tym kwasy tłuszczowe nasycone - węgl
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.