wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » BAKALIE (suszone owoce i orzechy)2 » TRUSKAWKA LIOFILIZOWANA PLASTRY 100g
TRUSKAWKA LIOFILIZOWANA PLASTRY 100gTRUSKAWKA LIOFILIZOWANA PLASTRY 100gTRUSKAWKA LIOFILIZOWANA PLASTRY 100g
TRUSKAWKA LIOFILIZOWANA PLASTRY 100gTRUSKAWKA LIOFILIZOWANA PLASTRY 100gTRUSKAWKA LIOFILIZOWANA PLASTRY 100g

TRUSKAWKA LIOFILIZOWANA PLASTRY 100g

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Kod EAN: 5902666908728

Cena: 30,79 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)

TRUSKAWKA LIOFILIZOWANA PLASTRY 100g

skład: truskawka liofilizowana plastry 100%.

Liofilizacja to suszenie poprzez wymrażanie wody poniżej minus 40 stopni C, owoce poddane temu procesowi w pełni zachowują wszystkie wartości odżywcze, zapach, smak, witaminy, sole mineralne oraz olejki eteryczne. Truskawka liofilizowana, proponowana przez Natural Expert nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów a ponadto posiada aż 10 razy więcej minerałów i witamin od świeżych owoców. Intensywny aromat liofilizowanej truskawki i naturalny smak nie pozwoli się nam od niej oderwać.

Dlaczego warto spożywać truskawki liofilizowane?:
- zachowuje wszystkie wartości odżywcze, które wykazują wysoką przyswajalność;
- jest niezwykle aromatyczna, i smakuje jakby dopiero zerwano je z krzaczka;
- dzięki swojej lekkiej formie można je stosować na wiele sposobów.

Zastosowanie:
- przekąska na sucho lub mokro;
- dodatek do owsianki;
- dodatek do wypieków, budyniu, kisielu, kremów i sosów;
- dodatek do jogurtu.


POCHODZENIE: Polska
PRODUCENT: Natural Expert
MASA NETTO: 100g
- wartość energetyczna 1200 kJ/ 287 kcal
- tłuszcze 3,7g
- w tym kwasy tłuszczowe 0,3g
- węglowodany 51g
- w tym cukry 51g
- błonnik 15g
- białko 7,6g
 
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.