wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » BAKALIE (suszone owoce i orzechy)2 » POLSKIE JABŁKO SUSZONE CAŁE PLASTERKI 500g
Cennik
Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS
Kontakt
  • P.P.H. Kamil Chojnowski
    Andersa 40/26, 15-113 Białystok
    woj. podlaskie
    NIP: 5422782393
  • E-mail:info@naturalexpert.pl
  • Telefon511 372 460
    606 382 944
  • Godziny działania sklepu8.00 - 15.00
POLSKIE JABŁKO SUSZONE CAŁE PLASTERKI 500gPOLSKIE JABŁKO SUSZONE CAŁE PLASTERKI 500gPOLSKIE JABŁKO SUSZONE CAŁE PLASTERKI 500g
POLSKIE JABŁKO SUSZONE CAŁE PLASTERKI 500gPOLSKIE JABŁKO SUSZONE CAŁE PLASTERKI 500gPOLSKIE JABŁKO SUSZONE CAŁE PLASTERKI 500g
Nasz hit

POLSKIE JABŁKO SUSZONE CAŁE PLASTERKI 500g

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Kod EAN: 5902666908377

Cena: 9,09 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)
 

Jabłka suszone bez konserwantów polskie


Składniki:
Polskie suszone jabłka pokrojone w plasterki bez cukru i konserwantów.
Naturalna i niezastąpiony składnik domowych kompotów suszowych.

Jabłka bez posmaku wędzenia, suszone ciepłym powietrzem w wyspecjalizowanej suszarni.
Produkt jest suchy i kruchy co zapewnia długi termin przydatności i to, że nie przepłacasz za wodę w surowcu!

Jabłka są z różnych odmian, czasem słodkie i ciemniejsze, czasem kwaśne i jaśniejsze. Nie mamy wpływu jaka partia przyjedzie na magazyn, gdyż suszarnia suszy kilka ton jednorazowo a cały proces trwa czasem tygodniami.
Jedno jest pewne, Jako NATURAL EXPERT szukaliśmy bardzo długo tak dobrych suszonych jabłek.

W tym produkcie na jakość łączy się:
* Bardzo dobry ręcznie sortowany surowiec
* Idealny proces suszenia
* Pakowanie i dystrybucja produktu w sposób dbający o to by końcowy klient dostawał suszone jabłka bez oznaki wilgoci. 

 

PRODUCENT: NATURAL EXPERT
POCHODZENIE SUROWCA: POLSKA
masa netto: 500 g


 
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.