wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » GŁÓG SUSZONY OWOC GŁOGU 5kg
GŁÓG SUSZONY OWOC GŁOGU 5kgGŁÓG SUSZONY OWOC GŁOGU 5kgGŁÓG SUSZONY OWOC GŁOGU 5kg
GŁÓG SUSZONY OWOC GŁOGU 5kgGŁÓG SUSZONY OWOC GŁOGU 5kgGŁÓG SUSZONY OWOC GŁOGU 5kg

GŁÓG SUSZONY OWOC GŁOGU 5kg

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 0,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 0,00 zł
InPost Paczkomaty 24/7 (dostawa 24-48h) - 0,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Kod EAN: 5902666913340

Cena: 114,13 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)

OWOC GŁOGU SUSZONY 5kg


Składniki: Cały owoc głogu suszony.

Suszone owoce głogu to cenny dar natury. Napar warto stosować systematyczne, gdyż ma wiele drogocennych wartości. Napar uzyskiwany z owoców głogu osiąga piękną harmonijną barwę. Posiada naturalnie słodki smak oraz przyjemny zapach, dzięki czemu nie zraża w piciu i spożywaniu. Łyżeczkę owoców zalać szklanką wrzątku i zostawić na 10 minut do zaparzenia. Pić 1 raz dziennie.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 946 kJ / 230 kcal
- tłuszcz 1,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe 0,2 g
- węglowodany 19,2 g
- w tym cukry 6 g
- błonnik 50 g
- białko 3,6 g
- sól 0 g

Kraj pochodzenia: Polska
Masa netto: 5 kg
Producent: NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
e-mail: info@naturalexpert.pl


 

 


 

Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:

sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca

Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu
- wartość energetyczna 0 kcal - tłuszczw tym kwasy tłuszczowe nasycone - węgl
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu