CHIPSY BANANOWE 100g
Składniki: suszone banany w plastrach, olej kokosowy, miód lub cukier w zależności od partii
Chipsy bananowe są zaskakującym produktem pod wielu względami. Między innymi są intensywne w smaku, dają dużą ilość słodyczy. Mają również intensywny aromat i wyjątkowo chrupiącą konsystencję. Idealnie pasują do owsianek, musli, mieszanek bakalii, oraz można je spożywać na sucho. Pięknie wkupią się również w poprawienie efektu wizualnego wypieków i dań. Są bezpieczne dla dzieci, nie zawierają konserwantów, ani chemii.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 1448 kJ / 346 kcal
- tłuszcz 1,81 g
- w tym kwasy tłuszczowe 0,7 g
- węglowodany 9,9 g
- w tym cukry 47 g
- błonnik 9,9 g
- białko 3,9 g
- sól 0,01 g
Kraj pochodzenia: Filipiny
Masa netto: 100 g
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.

- wartość energetyczna 0 kcal - tłuszczw tym kwasy tłuszczowe nasycone - węgl
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia.
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno.
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne.
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.
Autor recenzji: Adrianna.
Ocena produktu:
Data napisania recenzji: 23-07-2021
Fajna przekąska bez zbędnych świństw w składzie. Wygodne , nie wielkie opakowanie, , w sam raz na rower zamiast batonika.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.