wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » ORZECHY MAKADAMIA MAŁE 1kg
ORZECHY MAKADAMIA MAŁE 1kgORZECHY MAKADAMIA MAŁE 1kgORZECHY MAKADAMIA MAŁE 1kgORZECHY MAKADAMIA MAŁE 1kg
ORZECHY MAKADAMIA MAŁE 1kgORZECHY MAKADAMIA MAŁE 1kgORZECHY MAKADAMIA MAŁE 1kgORZECHY MAKADAMIA MAŁE 1kg

ORZECHY MAKADAMIA MAŁE 1kg

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 0,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 0,00 zł
InPost Paczkomaty 24/7 (dostawa 24-48h) - 0,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Kod EAN: 5902666909121

Cena: 115,14 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)

ORZECHY MAKADAMIA MAŁE 1kg 


Składniki: Blanszowane orzechy makadamia

Orzechy makadamia słynął ze swojego charakterystycznego wyglądu i smaku. Są nieco mniejsze od podstawowych, ale równie wyjątkowe. Zapachem przyciągają każdego wielbiciela orzechów, gdyż jest wyjątkowo delikatny i przyjemny. Smakiem również zachwyca, zwłaszcza maślana słodycz. Należy jednak pamiętać, że orzechy makadamia to jedne z najbardziej tłustych orzechów. Wykorzystywane są do produkcji kremów, do wypieków oraz jako pyszna przekąska. 

Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna 718 kcal
- tłuszcz 76 g
  - w tym kwasy tłuszczowe 12 g
- węglowodany 14 g
  - w tym cukry 4,6 g
- białko 8 g
- sól 0 g

Kraj pochodzenia: Malawi
Masa netto: 1 kg
Producent: 
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl


Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.

 

- wartość energetyczna 0 kcal - tłuszczw tym kwasy tłuszczowe nasycone - węgl
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu