wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » KASZE ZBOŻA ZIARNA2 » KOMOSA RYŻOWA 3-KOLOROWA (QUINOA) 500g
Cennik
Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS
Kontakt
  • P.P.H. Kamil Chojnowski
    Andersa 40/26, 15-113 Białystok
    woj. podlaskie
    NIP: 5422782393
  • E-mail:info@naturalexpert.pl
  • Telefon606382944
  • Godziny działania sklepu9.00 - 16.00
KOMOSA RYŻOWA 3-KOLOROWA (QUINOA) 500gKOMOSA RYŻOWA 3-KOLOROWA (QUINOA) 500gKOMOSA RYŻOWA 3-KOLOROWA (QUINOA) 500g
KOMOSA RYŻOWA 3-KOLOROWA (QUINOA) 500gKOMOSA RYŻOWA 3-KOLOROWA (QUINOA) 500gKOMOSA RYŻOWA 3-KOLOROWA (QUINOA) 500g

KOMOSA RYŻOWA 3-KOLOROWA (QUINOA) 500g

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Kod EAN: 5902666907080

PKWiU: 01.11.49.0

Cena: 10,69 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g prodktu
  • Recenzje produktu (0)
Skład: komosa ryżowa biała, komosa ryżowa czarna, komosa ryżowa czerwona. 

Komosa ryżowa (quinoa) to roślina jednoroczna uprawiana głównie w Ameryce Południowej. Ma bardzo efektywny wygląd, gdyż ma wzniesioną łodygę na wysokość do 1,5m, która podczas kwitnięcia obrasta pięknymi różowymi kwiatami, które różnią się wyglądem od innych. Określa się, iż z jednego kwiatostanu można uzyskać do 500 ziaren komosy. Jest cenionym ziarnem, ze względu na wartości odżywcze.  

Komosa 3-kolorowa to mieszanka trzech ziaren, a tym samym trzech smaków, które w połączeniu zaspokoi niejednego konesera zróżnicowanych smaków. Delikatny, orzechowy smak i lekko chrupiąca konsystencja sprawia, że komosa w niedługim czasie staje się niezastąpionym daniem w każdym domu. 

Dlaczego warto jeść komosę 3-kolorową?
- Komosa zawiera flawonoidy, które są naturalnymi przeciwutleniaczami. 
- Komosa jest źródłem białka, gdyż 100 g ziaren zawiera aż 14 g białka. 
- Bogactwo w cynk, żelazo, potas, magnez.
- Zawiera wysoką ilość kwasu foliowego, dlatego jest polecana dla kobiet w ciąży.
- Systematyczne spożywanie wpływa na zmniejszenie glukozy we krwi człowieka. 

Jak gotować komosę 3-kolorową?
- Opłukać ziarna pod bieżącą wodą.
- Zagotować 2 szklanki wody,
- Wsypać 1 szklankę ziaren do wrzącej wody.
- Gotować około 10 minut na małym ogniu, do momentu wchłonięcia całej wody. 

Zastosowanie:
- do obiadu;
- do sałatek;
- do sosów;
- do pasztetu.

POCHODZENIE : PERU
PRODUCENT : NATURAL EXPERT
MASA NETTO:
500 g
- wartość energetyczna 1517 kJ / 362 kcal
- tłuszcz 9,1 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g)
- węglowodany 44,8 g (w tym cukry 3,1g)
- białko 14 g
- błonnik 17 g
- sól <0,01 g

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.